DK / EN

DK / EN

PODCAST – SANS FOR DANS

Fra dans på scenen, på film og i anmeldelsen. Hvordan kan krop og dans røre os og vække følelser i os? Og hvad skal vi overhovedet bruge det til?

Dansk Danseteater udkommer nu med en række bevægende samtaler med danseeksperter med vidt forskellige perspektiver på dans. I studiet har vi alt lige fra anmelderen til den kunstneriske leder og danserne selv i et princippet umuligt forsøg på at italesætte et sprogløst sprog – nemlig dansens væsen.

Vi taler om emner, der er relevante for dig, som er nysgerrig på at opleve danseforestillinger, men måske ikke helt har knækket koden til, hvorfor og hvordan du bedst skal gå til det. Og er du danse-aficionado, får du mulighed for at komme ind i maskinrummet og tankerne bag både det at arbejde med dans og forskellige kunstneriske processer omkring dansen.

Værter bag mikrofonerne er prøveleder for Danske Danseteater, Patricia Seron Pawlik, og teatrets projektudvikler, Anne Sophie Gertz.

SPROG: Nogle episoder vil være på engelsk, mens andre er på dansk, alt afhængigt af, hvem vi taler med. Det vil fremgå af hvert enkelt afsnit. Vi håber, I vil tage godt i mod.

 

 

Hvad er dans og hvordan kan vi sætte ord på en så kropslig kunstart? Denne korte introduktion klæder dig på til at gå i gang med de følgende afsnit med denne første podcast i Dansk Danseteaters regi. Flere vil løbende komme til og bliver blandt andet annonceret via vores nyhedsbrev. Så sørg for at tilmeld dig her: www.danskdanseteater.dk, så får du besked, så snart vi udkommer med ny podcast, ca. 1 gang om måneden.

 

 

OBS: Samtalen med dansefilm.dk er på dansk
Dansefilmskabere og kuratorer Maia Sørensen og Helle Pagter indvier dig i et underfundigt og for mange ukendte univers, nemlig dansefilm. Dansefilm defineres som en tværfaglig kunstform i krydsfeltet mellem dans, koreografi, film og billedkunst med vægt på dans. Men hvad er i øvrigt dansefilms berettigelse som specifik genre? Hvordan understøtter eller udfordrer et videokamera dansen? Og omvendt, hvordan bidrager dans til filmkunst? Vi kommer både vidt omkring og dybt ned i emnet med de to eksperter på området, der i øvrigt har udvalgt en stribe dansefilm, som bliver vist under nattehimlen til Copenhagen Summer Dance, juli 2023. Et godt sted at starte at starte, hvis du er ny, men nysgerrig efter at se dansefilm.
Lyt med og få sans for dansefilm. Maia Sørensen, Helle Pagter Og Jens Christian Jensen står i øvrigt bag www.dansefilm.dk 

KREDITS
Idé og tilrettelæggelse: Trine Rindsig Laursen, Charlotte Geckler, Patricia Seron Pawlik & Anne Sophie Gertz
Musik og masterering: Mikkel Larsen
Grafik: Søren Meisner
Lydoptagelse og klip:  Jason Nelson
Værter: Patricia Pawlik & Anne Sophie Gertz
Gæster: Helle Pagter & Maia Elisabeth Sørensen
Tak til: Det Kongelige Teaters lydstudie.

 

 

OBS: Samtalen med Fernando Melo foregår på engelsk.
Den internationalt anerkendte koreograf Fernando Melo fortæller er i studiet for at fortælle om sin indgang og tilgang til samtidsdans. Han er netop nu aktuel som koreograf i forbindelse med Dansk Danseteaters store opsætning i Skuespilhuset til oktober 2023, et symfonisk danseværk kreeret i et samarbejde mellem Dansk Danseteater og Copenhagen Phil. Hvilke greb bruger han i den forbindelse, og hvad ønsker han, at danserne og ikke mindst publikum tager med sig hjem? Lyt med og udvid din dansehorisont og forståelse for, hvordan en koreograf som Fernando Melo arbejder og få hans svar på, hvorfor denne kunstform måske er vigtigere end nogensinde før i vores samfund.

KREDITS
Idé og tilrettelæggelse: Trine Rindsig Laursen, Charlotte Geckler & Anne Sophie Gertz
Musik: Mikkel Larsen
Grafik: Søren Meisner
Lydoptagelse og mix: Mikkel Larsen
Projektmanagement: Grazia Schiavone
Værter: Patricia Pawlik & Anne Sophie Gertz
Gæst: Fernando Melo
Tak til: Det Kongelige Teaters lydstudie.

 

Du kan finde vores podcast på følgende platforme

Spotify
Amazon Music
Samsung Podcasts
Podcast Index
Listen Notes
Rss.com community
Apple Podcasts
Pandora
Tune In
Stitcher
Deezer
Google Podcast