DK / EN

DK / EN

BESØGSADRESSE:

Dansk Danseteater
c/o Operaen
Ekvipagemestervej 10
1438 København K

CVR NUMMER: 61 06 33 15

POSTADRESSE:

Dansk Danseteater
c/o Det Kongelige Teater
August Bournonvilles Passage 8
DK-1017 Copenhagen K
DENMARK

Phone. (+45) 35 39 87 87
Fax: (+45) 35 37 49 98
info@danskdanseteater.dk

BILLETKONTOR

BILLETTEN:
www.billetten.dk
(+45) 33 15 10 12

DET KONGELIGE TEATER:
www.kglteater.dk
(+45) 33 69 69 69

KUNSTNERISK LEDER

PONTUS LIDBERG

Pontus Lidberg (f. 1977) er kunstnerisk leder af Dansk Danseteater. Han er en anmelderrost koreograf, en visionær kunstner og filmskaber. Han er opvokset i Stockholm, Sverige og er uddannet danser ved The Royal Swedish Ballet School. Derudover har han en MFA i Contemporary Performing Arts fra the University of Gothenburg, Faculty of Fine, Applied and Performing Arts. Som koreograf har Lidberg skabt værker for toneangivende ballet- og dansekompagnier som New York City Ballet, Paris Opera Ballet, Martha Graham Dance Company, Les Ballets de Monte-Carlo, Semperoper Ballet Dresden, Royal Swedish Ballet, Le Ballet du Grand Théâtre de Genève, Balletboyz, Beijing Dance Theatre, Morphoses og sit eget tidligere kompagni 'Pontus Lidberg Dance'.

Download billede ↓

DANSERE

JESSICA LYALL

Jessica er en danser med en dyb trang til at forstå. Hun er en klarsynet tænker, med sans for at indkredse de forskellige scenarier i dansestudiet og skabe sammenhæng for at finde nye veje. Hun er født i Australien i 1990 og uddannet ved The Rambert School of Ballet and Contemporary Dance, London, og fik sin BA i 2020. Straks derefter blev hun ansat ved The National Dance Company of Spain, hvor hun blev forfremmet til solist. I 2016 startede hun hos Dansk Danseteater og er en bærende kraft. Af kendte koreografer, hun gennem sin karriere har arbejdet med, kan nævnes: Mats Ek, Johan Inger, Ohad Naharin, Edhem Jesenković, Stephen Shropshire, Ivan Perez og Marcos Morau.

Download billede ↓

MERETE HERSVIK

I dansestudiet søger Merete konstant effektivitet, både i sine bevægelser og i den koreografiske struktur - en stræben, der kun er blevet forstærket efter hun er blevet mor. Hun er født i 1989 og voksede op i Norge, hvor hun tog sin bacheloruddannelse fra Oslo National Academy of the Arts (KHIO). Sideløbende arbejder hun hen mod en kandidatgrad i Arts and Culture Management ved Leuphana University, Lüneburg. Merete begyndte sin karriere som freelance danser og har arbejdet med koreografer som Ina Christel Johannessen/”zero visibility corp.”, Edhem Jesenković, Yossi Berg og Oded Graf, og har som gæstedanser i Carte Blanche arbejdet med Sharon Eyal. Merete startede hos Dansk Danseteater i 2016, hvor hun bl.a. har arbejdet med Marcos Morau, Stephen Shropshire, Didy Veldman, Roy Assaf og Rachel Tess.

Download billede ↓

LUCAS THREEFOOT

Lucas er nysgerrig og entusiastisk, ivrig efter at lære og altid parat til nye udfordringer. Han holder meget af gå bag om tingene og finde den dybere mening. Han er født i 1988 i USA og uddannet ved the School of Oregon Ballet Theatre. Her blev han optaget i skolens kompagni og blev derefter udnævnt til solodanser. I 2013 flyttede han til Frankrig for at danse i kompagniet Les Ballets de Monte Carlo. Tre år senere tog han en pause fra dansen for at udforske verden udenfor de fastlagte rammer af fuldtidsjobbet som danser. Her indså han, at dansen stadigvæk betød meget for ham, og han blev ansat i Dansk Danseteater i 2018. Lucas har været specielt inspireret af at arbejde sammen med Jiri Kyllián, Trey McIntyre, Pontus Lidberg, Vladimir Varnava og Rachel Tess.

Download billede ↓

LUKAS HARTVIG-MØLLER

Lukas er en danser, som elsker at fortabe sig i en bevægelse og føre nye idéer ud i livet, helst helt ud til deres yderste grænser. Han er født i 1993 i Tyskland og voksede op i Danmark. Her blev han oprindeligt uddannet på Det Kongelige Teaters Balletskole og var aspirant i kompagniet i to år. Senere koncentrerede han sig om en mere contemporary retning og blev optaget på Palucca School of Dance, Dresden, og dansede derefter i Kamea Dance Company i Israel. Efter tre år vendte han hjem og startede hos Dansk Danseteater i 2016. Efter sin hjemkomst har Lukas arbejdet mere og mere med fotografi og film i projekter udenfor kompagniet, og dette har gjort det muligt for ham at præsentere sig selv på nye måder. Han er formet af sit samarbejde med Itzik Galili, Tina Tarpgaard, Roy Assaf, Marcos Morau, Edhem Jesenković og librettisten Krystian Lada.

Download billede ↓

JOE GEORGE

Joe’s milde natur og villighed til at kaste sig ud i et hvilket som helst projekt, han bliver præsenteret for, er kilden til hans idérigdom og kloge indspark i dansestudiet. Han er født i Nordengland i 1993 og lagde i en alder af atten år meget bag sig for at gå på The Rambert School of Ballet and Contemporary Dance i London. I 2014 startede han som nyuddannet praktikant hos Dansk Danseteater, og er siden da kun blevet ved med at udvikle sig. Af de koreografer, som har bidraget til hans udvikling i kompagniet, kan nævnes Tim Rushton, Alessandro Sousa Pereira, Edhem Jesenković, Roy Assaf, Ina Christel Johannessen, Stephen Shropshire, Marcos Morau og Idan Sharabi.

Download billede ↓

EDWARD PEARCE

Som en uudtømmelig kilde af opfindsomme og poetiske billeder, bidrager Edwards innovative anbefalinger ofte til at forny kreativiteten i dansestudiet og føre den kreative proces i en ny retning. Han er født i 1989 i England og uddannet ved The Rambert School of Ballet and Contemporary Dance, hvorefter han i 2010 blev ansat hos BalletBoyz i England. Hans erfaring herfra har sat sig dybe spor i hans liv og hans stærke arbejdsmoral, og givet ham mulighed for at arbejde med Javier de Frutos, Russell Maliphant, Christopher Wheeldon, Iván Peréz, Liam Scarlett og Pontus Lidberg. Edward rejste derefter til Berlin for at arbejde som freelancer. Her kæmpede han for at få arbejde, men vandt stor respekt for freelancescenen. Edward startede hos Dansk Danseteater i 2019, hvor han har haft glæde af at arbejde med Stephen Shropshire, Rachel Tess og Roy Assaf.

Download billede ↓

BRADLEY WALLER

I dansestudiet har Bradley fået øgenavnet ”Brad 0-100”, og hans skarpe bevægelser og kvikke forstand gør indtryk på alle omkring ham og forenkler ofte den kreative proces. Han er født i 1991 og stammer fra Yorkshire i England. Han er uddannet på The Rambert School of Ballet and Contemporary Dance, og blev derefter ansat hos BalletBoyz, hvor han blev formet af at arbejde sammen med Xi Xin, Maxine Doyle, Russel Maliphant, Iván Peréz og Javier de Frutos. Bradleys talent som fotograf har, lige siden han blev ansat i Dansk Danseteater i 2019, været en velsignelse for kompagniet, og hans billeder figurerer ofte i DDT’s salgsmateriale.

Download billede ↓

JULIEN GUILLEMARD

Juliens drengede entusiasme i dansestudiet og hans positive charme smitter af på alle i gruppen. Han er født i Frankrig i 1995, og rejste i en alder af tolv år til Paris for at gå på den berømte Paris Opera Ballet School, en meget formativ periode i hans liv. Efter at have opnået en solid baggrund i balletteknik, blev han ansat ved Paris Opera Ballet, hvor han fik mulighed for at udvide sit repertoire ved at arbejde med så berømte koreografer som Saburo Teshigawara, Ohad Naharin og John Neumeier. Nogle år efter vovede han sig udenfor Pariser Operaens skærmende mure, og startede hos Dansk Danseteater i 2019, hvor han siden har været en integreret del af Pontus Lidbergs nyskabte værker til kompagniet.

Download billede ↓

LÚA MAYENCO CARDENAL

Lúa er en danser fuld af ungdom, intelligens og varme, og siden hun startede i Dansk Danseteater i 2020, har hendes energi bragt et friskt pust til kompagniet og helt ind i dansestudiet. Hun er født i Madrid, Spanien, i 1998, og gik på the Professional Dance Conservatory Carmen Amaya. Derefter blev hun den første spanske danser, der dimitterede fra The Juilliard School i New York. Mens hun var dér, fungerede hun som koreografisk coach for Juilliard Global, og var grundlægger og co-instruktør for en workshop i Madrid, med titlen ’Beyond Words’. Lúa er ikke blot danser, hun er også koreograf, underviser og illustrator med sin selv-illustrerede bog ’Pasiones en pedacitos’, udgivet på eget forlag. Blandt de koreografiske stemmer, som har hjulpet med at forme hende til den danser hun er i dag, tæller África Guzmán, Peter Chu og Stephen Petronio.

Download billede ↓

KRISTIN BJERKESTRAND

Lige så let og yndefuld som udtrykket i hendes dans, er Kristins egen personlighed. I dansestudiet udstråler hun et dejligt nærvær, engageret både indeni og udenfor. Hun er en vaskeægte nordmand fra Bergen, født i 1992, og har en bachelorgrad i ballet fra Oslo National Academy of the Arts (KhiO). Siden rejste hun til Italien og blev ansat i Balletto Teatro di Torino i 2011. Herfra videre nordpå til Tyskland, hvor hun dansede i Hessisches Staatsballett i fire år. Et skridt nærmere sit hjemland blev hun ansat i Dansk Danseteater i 2020. Gennem alle årene i disse kompagnier har hun med stor begejstring arbejdet sammen med koreograferne Matteo Levaggi, Itzik Galili, Tim Plegge, Itamar Serussi, Bryan Arias, Sitta Ostheimer, Alejandro Cerrudo, Jeroen Verbruggen og Roy Assaf m.fl. På nuværende tidspunkt er hun ved at fuldføre en kandidatuddannelse i Kunst og Kultur ved Leuphana University.

Download billede ↓

ADMINISTRATION

TRINE RINDSIG LAURSEN 
Forretningsfører / COO

Mobil: 2462 7322
trine@danskdanseteater.dk

ANNE SOPHIE GERTZ
Projektudvikler

Mobil: 20 60 29 24
annesophie@danskdanseteater.dk

JULIE SCHLYTTER
Presse- og Marketingansvarlig

Tlf: + 45 42 17 01 97
julie@danskdanseteater.dk

CHARLOTTE GECKLER
Presse- & Marketingansvarlig (barselsvikar)

Tlf. + 45 26 84 36 40
charlotte@danskdanseteater.dk

 

 

RAPHAEL FRISENVÆNGE SOLHOLM 
Lysdesigner & Teknisk Chef

Tlf.: +45 27 85 29 90
Mobil: + 45 26 84 42 68
Raphael@danskdanseteater.dk

GRAZIA SCHIAVONE
Projektleder

Tlf.: + 45 35 39 87 87
Mobil: + 45 22 61 71 25
grazia@danskdanseteater.dk

JASON NELSON
Turné- & Forestillingsleder

Mobil: +45 28 96 23 13
jason@danskdanseteater.dk

HILARY BRIGGS
Prøveleder

Tlf: + 45 40 84 55 74
hilary@danskdanseteater.dk

PATRICIA SERON PAWLIK
Prøveleder

Tlf.:  +45 22 61 71 26
Mobil: + 45 28 49 24 20
patricia@danskdanseteater.dk

BESTYRELSE

UFFE SAVERY 
Rektor for Det Kongelige Danske Musikkonservatorium (formand)

KURT HELLES BARDELEBEN 
Partner i Sirius Advokater

METTE NEVILLE 
Professor i selskabsret ved Aarhus Universitet

KAREN TOFTEGAARD 
Administrerende direktør hos WILDTOPIA by Karen Toftegaard ApS
International producer hos CPH STAGE

MERETE HERSVIK 
Danser hos Dansk Danseteater