Dansk Danseteater

 

Dansk Danseteater - en af nordeuropas toneangivende kompagnier med fast base på Operaen

En helt ny epoke åbnede sig for Dansk Danseteater, der i begyndelsen af 2017 flyttede fra Dansehallerne på Ves­terbro og ind i Operaen på Holmen, hvor både administration, dansere og teknisk personale nu har deres faste base. Kompagniet er fortsat en selvejende institution med egen økonomi og egen rammeaftale med Kulturministeriet; men vi håber samarbejdet med Det Kgl. Teater vil kunne tilføre den smukke nation­alscene flere spektakulære moderne danseoplevelser, bl.a. på Takkelloftet hvor Dansk Danseteater to måneder årligt har eksklusiv adgang til at præsentere forestill­inger. 

 

Lidt mere om kompagniet

Dansk Danseteater blev stiftet i 1981 af den engelsk/norske koreograf og pioner Randi Patterson i samarbejde med Anette Abildgaard, Ingrid Buchholtz, Mikala Barnekow og snart efter Warren Spears. Dengang kaldet ’Nyt Dansk Danseteater’.  

 

Siden 2001-2018 var Tim Rushton (MBE) kompagniets kunstneriske leder. Fra April 2018 blev Pontus Lidberg udnævnt til kompagniets nye kunstneriske leder og han ønsker at videreføre Dansk Danseteaters vision om at forene de klassiske kunstarter med de moderne. 

Dansk Danseteater er i dag Danmarks største og mest prisbelønnede moderne dansekompagni, sammensat af håndplukkede dansere fra hele verden.

 

Repertoiret spænder fra store sceneproduktioner på Det Kongelige Teater, over open-air begivenheder som Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård til turnéer bredt nationalt og internationalt. 

Dansk Danseteater modtager driftstilskud fra Kulturministeriet via finansloven, og de enkelte forestillinger støttes desuden af private og offentlige fonde.

moderne dans, ballet, Dansk Danseteater, Nyt Dansk Danseteater, Dansehallerne, Carlsberg Byen, Tim Rushton
Dansk Danseteater, Foto: Henrik Stenberg