DK / EN

DK / EN

Program Billetter Forestillinger Praktisk info

Dance Performances / Food & Drinks / Dance With Us /
The Monster Mini Ball / Dance Battle / Kids and Family Workshops

07—11 August · Ofelia Plads

Dansk Danseteater glæder sig til at byde velkommen til kompagniets populære dansefestival Copenhagen Summer Dance 2024 med havet som brusende kulisse – en af Københavns helt store sommertraditioner på Ofelia Plads. I år med et helt nyt og farverigt program, der som noget helt nyt giver publikum mulighed for at opleve endnu mere dans på nye måder. Programmet byder i år på dans i verdensklasse på hele to scener og nye spændende initiativer som The Monster Mini Ball, Dance With Us Workshops, børneworkshops, Dance Battle, langbordsmiddage samt drinks i baren.

STØTTET AF: Augustinus Fonden, Knud Højgaards Fond, Beckett-Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansen Fonden, William Demant Fonden, Politiken-Fonden, Toyota-Fonden, Københavns Kommune

PROGRAM

Onsdag

WHEN WE BREAK (Lille Scene)

19:00-19:30

BLOODY MOON (Store Scene)

20:30-21:30

Torsdag

WHEN WE BREAK (Lille Scene)

15:00-15:30

BLOODY MOON (Store Scene)

16:30-17:30

ARTIST TALK (Lille Scene)

17:45-18:15

WHEN WE BREAK (Lille Scene)

19:00-19:30

BLOODY MOON (Store Scene)

20:30-21:30

Fredag

WHEN WE BREAK (Lille Scene)

15:00-15:30

BLOODY MOON (Store Scene)

16:30-17:30

THE BATTLE (Lille Scene)

19:30-21:30

Lørdag

BØRNE & FAMILIE WORKSHOP (Ofelia Plads)

10:00-11:00

THE STILL DYING SWAN (Lille Scene)

11:30-11:45

DANCE WITH US (Ofelia Plads)

12:15-13:30

WHEN WE BREAK (Lille scene)

15:00-15:30

BLOODY MOON (Store Scene)

16:30-17:30

LANGBORDSMIDDAG (Ofelia Plads)

17:45-19:30

THE MONSTER MINI BALL (Ofelia Plads)

20:00-23:30

Søndag

BØRNE & FAMILIE WORKSHOP (Ofelia Plads)

10:00-11:00

THE STILL DYING SWAN (Lille Scene)

11:30-11:45

DANCE WITH US (Ofelia Plads)

12:15-13:30

WHEN WE BREAK (Lille scene)

15:00-15:30

BLOODY MOON (Store Scene)

16:30-17:30

BILLETTER

COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
BLOODY MOON / HOVEDSHOW / ONSDAG-SØNDAG

Dette er en billet til hovedforestillingen Bloody Moon af Marina Mascarell og Dansk Danseteaters dansere på Store Scene.
NB B-billetter refunderes ikke i tilfælde af regn

40-240 DKK
COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
FORESTILLINGS DAGSPAS / ONSDAG-SØNDAG

Forestillingspasset er et dagspas, der gælder til den dag og det tidspunkt du vælger. Passet inkluderer forestillingen Bloody Moon på Store Scene og When We Break på Lille Scene. Fredag er vores Dance Battle også inkluderet i billetten.

NB B-billetter refunderes ikke i tilfælde af regn

80-280 KR
COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
FORESTILLINGS DAGSPAS+ / LØRDAG

Vores forestillingspas+ gælder til den dag og det tidspunkt du vælger. Passet inkluderer forestillingen Bloody Moon på Store Scene og When We Break på Lille Scene samt The Monster Mini Ball på Lille Scene.
NB B-billetter refunderes ikke i tilfælde af regn

OBS Kun lørdag!

90-350 DKK
COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
DANCE WITH US / LØRDAG

DANCE WITH US er vores weekendworkshops, der inkluderer både en times danseworkshop (SWING/LINDY HOP) samt forestillingen THE STILL DYING SWAN på Lille Scene.

NB billetter refunderes ikke i tilfælde af regn

40-100 DKK
COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
DANCE WITH US / SØNDAG

DANCE WITH US er vores weekendworkshops, der inkluderer både en times danseworkshop (WEST AFRICAN DANCE) samt forestillingen THE STILL DYING SWAN på Lille Scene.

NB billetter refunderes ikke i tilfælde af regn

40-100 DKK
COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
KIDS AND FAMILY WORKSHOP / LØRDAG-SØNDAG

Vores Kids and Family Workshop inkluderer både en times bevægelses-workshop for børn og deres voksne samt forestillingen THE STILL DYING SWAN på Lille Scene (15-20 min).
Billetter i salg fredag d. 3. maj.

40-100 DKK
COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
THE BATTLE / FREDAG

Husk at reservere en billet til vores Dance Battle, da der er begrænsede antal pladser. Fri entré.

Fri entré
COPENHAGEN SUMMER DANCE 2024
THE MONSTER MINI BALL / LØRDAG

Dette er en billet til vores ballroom event lørdag aften.

140-230 DKK

FORESTILLINGER, EVENTS & WORKSHOPS

Her kan du læse mere om årets festivalprogram – både det kunstneriske program, forestillingerne, de forskellige workshops, events osv.

BLOODY MOON
When We Break
THE STILL DYING SWAN
THE MONSTER MINI BALL
DANCE WITH US (LINDY HOP/SWING + FORESTILLING)
DANCE WITH US (WEST AFRICAN DANCE + FORESTILLING)
KIDS AND FAMILY WORKSHOP
THE BATTLE
ARTIST TALK
LANGBORDSMIDDAG

Glæd jer til at opleve Dansk Danseteaters nye kunstneriske leder Marina Mascarells første verdenspremiere til Dansk Danseteater. Mascarell har skabt værker for de allerstørste dansekompagnier i verden heriblandt Nederlands Dans Theater (NDT) og nu kan publikum endelig opleve hende og kompagniets dansere i smuk forening. BLOODY MOON er inspireret af Georges Batailles værk ”Eroticism” og bliver en fabelagtig fejring af erotikkens tre former: kroppens erotik, hjertets erotik og den hellige erotik med nykomponeret musik af Yamila Rios og i kostumer af Nina Botkay. I Bloody Moon fejrer en gruppe den sidste dans, mens de efterstræber at leve livet i al dets pragt, bevidste omkring livets slutning, forenet af den fælles følelse af svimmelhed mod afgrunden.

Instruktør: Marina Mascarell
Koreografi: Marina Mascarell i samarbejdet med Jessica Lyall, Lukas Hartvig-Moller, Merete Hersvik, Bradley Waller, Lúa Mayenco Cardenal, Kristin Bjerkestrand, Leticia Silva, Yi-Shao, Amancio Gonzalez & Wolf Govaerts, Lola Potiron, Luca Tomaselli
Dansere:  Jessica Lyall, Lukas Hartvig-Moller, Bradley Waller, Leticia Silva, Yi-Shao, Amancio Gonzalez & Wolf Govaerts, Lola Potiron, Luca Tomaselli
Scenografi: I samarbejde med kompagniets dansere
Kostumer: Nina Botkay
Musik: Yamila Rios
Prøveleder: Patricia Pawlik

 

Glæd jer til at opleve den brasilianske koreograf Renan Martins duet WHEN WE BREAK på Copenhagen Summer Dance. Renan Martin udforsker temaer om mennesker, steder, kroppe, konflikt og fællesskaber i en stedsspecifik duet, påvirket af hans personlige oplevelser som queer person af farve i Europa.

Koreografi: Renan Martins
Dansere: Victor Pérez Armero & Alma Toaspern

Mød vores danser Amancio Gonzalez iført tåspidssko i den originale Dying Swan balletsolo, oprindeligt lavet af den ikoniske russiske koreograf Mikhael Fokine til ballerinaen Anna Pavlova i Sankt Petersborg i 1907. Amancio’s version er inspireret af hans egen personlige rejse fra sin spæde barndom til i dag. En rørende historie om hans liv fortalt med glimt i øjet. Musikken er The Swan, fra Camille Saint-Saëns, Dyrenes Karneval.

Koreografi: Mikhael Fokine
Danser: Amancio Gonzalez
Musik: The Swan, from Camille Saint-Saëns, The Carnival of the Animals

Husker du den bizarre og makabre film the Addams Family? De vender nu tilbage i Ballroom format!
Dansk Danseteater inviterer sammen med Solange og Cupid Owens dig til at fejre monstrene, de magiske væsener og outcasts, der har luret i skyggerne i årtusinder, gemt sig i de hellige grave, i mørke skove eller under din seng. Lørdag aften løslader vi dem for at erobre catwalken, så overgiv dig til de primitive instinkter, og begynd at rocke dine guldtænder, for det er det, en monsterf**ker gør!

HVAD ER BALLROOM?
Ballroom-scenen har sine rødder helt tilbage til 1920’erne i Harlem, New York, og blev skabt af sorte og latinamerikanske transkvinder og dragqueens som et nyt og trygt rum på grund af den racisme, de oplevede i det hvide skønhedskonkurrence-miljø. Den udviklede sig til mange nye kategorier og blev ikke kun et sikkert rum for transkvinder af farve, men for alle queerpersoner af farve for at skabe og udtrykke, hvad der på det tidspunkt ikke var tilladt at udtrykke offentligt.  Vi vil gerne minde dig om, at ballroom-fællesskabet blev skabt af personer af farve, og at ballroom-scenen ikke vil acceptere nogle former for racisme, homofobi, transfobi, ableisme, kropsskam eller andre former for diskrimination. Vores Ballroom byder alle velkommen og respekterer alle, uanset race, køn, etnicitet, krop, køn eller status. Ballroom er et sted for kærlighed, samhørighed, kreativitet og gensidig respekt. Hvis du ikke er en person af farve og/eller queer, så vil vi gerne understrege, at du er en gæst i ballroom-fællesskabet, og at du bør følge reglerne som alle andre. Vær opmærksom på det rum, du indtager som gæst, og du vil blive budt velkommen med åbne arme.

CATEGORIES BELOW
Fashion: Beginners Runway OTA Runway OTA Fashion Killah OTA Performance: Beginners Performance OTA Old Way OTA Vogue Femme OTA Hands Performance vs. Arms Control OTA Lip Sync OTA Realness: FQ Realness Transmen Realness Beauty: Face OTA Body OTA Best Make Up OTA Sex Siren OTA

Dance With US er en billet, der kombinerer en danseklasse + forestillingen THE STILL DYING SWAN på den lille scene. Vi har inviteret HAPPY FEET STUDIO til at afholde en lindy hop-klasse på Ofelia Plads og vi kan ikke vente med at swinge med dig! Alle niveauer er velkomne. Kom alene eller med en partner.

Efter danseklassen åbner vi pladsen for social dance (swing/jitterbug), hvor alle er velkomne til at danse med og nyde stemningen på molen.

“Swing Dance” er en gruppe af afroamerikanske danse med swingmusik og andre jazz-genrer fra 1920’erne til 1950’erne. Swing-familien inkluderer mange forskellige danse fra den nævnte periode, som Solo Jazz, Collegiate Shag, Balboa, Tap og den mest populære af dem alle: Lindy Hop – også oprindeligt kendt som Jitterbug i Europa. Disse er alle danse skabt af afroamerikanere, hvor rytme og improvisation er i centrum, og hvor det sociale i at danse sammen er centralt.

Dansk Danseteater er stolte af at kunne præsentere DANCE WITH US – En danseklasse + forestillingen THE STILL DYING SWAN på  lille scene. Danseklassen er med danser og koreograf, Julienne Doko, der har rødder i Frankrig og Den Centralafrikanske Republik.

Juliennes dansegenre er en unik blanding af samtidsdans, traditionel vestafrikansk dans, hiphop og streetdance og er kendt for sin energi, bevægelse og følelsesmæssige dybde. Hendes inspiration til at kombinere disse forskellige dansestile kommer fra hendes ønske om at skabe bevægelse, der afspejler den moderne kulturs mangfoldighed.

Vi ses til dans på Ofelia Plads!

Vi har rykket vores populære børneworkshops udenfor under åben himmel, men denne gang vil børn og deres voksne deltage sammen.
Billetten inkluderer både 1 times workshop samt danseforestillingen THE STILL DYING SWAN på den lille scene (20 min).

Vi vil blandt andet tage på rejse gennem eksotiske landskaber, kæmpe os gennem levende forhindringsbaner, lave koordinationslege, og bruge vores fantasi til at skabe karakterer og billeder med kroppen.

Gennem bevægelseslege, kreative opgaver og samarbejde giver vores workshops et sjovt og aktivt indblik i dansens verden. Her kan børnene få mulighed for at udtrykke sig på nye måder i samspil med legende voksne. Gennem arbejdet med dansen og kroppen oplever børnene at arbejde sammen som et hold, koordinere bevægelser og lytte, respektere og værdsætte hinanden. Det er ikke vigtigt, hvem der kommer først eller, hvem der strækker benet flottest – det er nærvær, fællesskab og kreativitet, der er i fokus.
Du kan deltage uanset, om du har meget eller ingen erfaring med dans og bevægelse.

ALDER: Vores workshops egner sig til børn i alderen 5-8 år.
STED: Ofelia Plads
PRAKTISK Børnene bedes møde op omklædte i tøj, som de føler sig tilpas i at bevæge sig i. Husk vandflaske.
PRIS: 40-100 kr
ANTAL PLADSER: Der er plads til 40 børn og 40 voksne på hvert hold.

NB Alle børn skal ledsages af en forælder/voksen, så ved billetkøb skal man købe billet til både et barn og en voksen.

Den sprødeste urban dance battle med live orkester er tilbage på Ofelia Plads!

Dansk Danseteater og Mark Philip, danser og den ene halvdel af Uppercut Danseteaters kunstneriske ledelse, samler ved årets Copenhagen Summer Dance byens musikalske genier og de største bevægelsestalenter fra det urbane undergrundsmiljø til THE BATTLE 2024. Et rytmetungt festfyrværkeri af danseglæde, hvor alle fyrer den af, men kun én vinder. Her vil vinderen fra vores Dance Battle i 2021 Ali Haydar forsøge at forsvare sin titel som årets DANCE BATTLE VINDER.

Mark Philip har samlet de bedste og mest interessante københavnske dansere og musikere til denne battle, hvor man som publikum inviteres til at feste med i dommerpanelet. Som vært ses Mark Philip selv, der med sit charmerende entertainertalent binder hele aftenen sammen.

Dette arrangement er gratis, men husk at reservere en billet. Hvis du har et performance pass til fredag, så er arrangementet inkluderet i billetten.

You don’t wanna miss this!

Battle-deltagerne er:

Ali Haydar
Mbaye
Mr. Kriss
Joy Alpuerto Ritter

Torsdag inviterer vi til ARTIST TALK med koreograferne Marina Mascarell og Renan Martins på Lille Scene, hvor publikum får mulighed for at høre mere om koreografernes skabelsesproces og inspirationskilder. Publikum må meget gerne stille spørgsmål.

Arrangementet er gratis.

LANGBORDSMIDDAG / SOCIAL DINNER Ofelia Plads
Præsenteres af Café Sandø

Tag familie og venner under armen og vær med til sommerens hyggeligste langbordsmiddag under åben himmel! Her får du en skøn menu bestående af bl.a. grillet majs, farseret kylling, krydrede pølser, tomater m. burrata og friteret rosmarin, sprød sommerkål m. ærter, asparges og rygeostcreme, friskbagt foccacia m.m.

Maden leveres af det rutinerede og dygtige hold bag Café Sandø, der til daglig har til huse på Christianshavn, og igen i år desuden står for caféen på Copenhagen Summer Dance.

Middagen kan nydes på Ofelia Plads efter lørdagens forestillinger og inden det spektakulære Monster Mini Ball!

FULD MENU:

På grillen:

Kyllingeoverlår farseret m/ urter og nødder

Krydrede pølser m/ grovkornet sennep rørt med honning

Grillet majs m/ smør, harrisa og løgcrumble

 

Det kolde:

Nye kartofler vendt i sennepsvinaigrette m/ løvstikke

Tomater m/ burrata, friteret rosmarin, dukkah og ciboccas olie

Grøn salat, sprød sommerkål m/ ærter, grillede asparges, radiser og rygeostcreme

 

Tilbehør:

Foccaciabrød m/ salvie

Romesco dip

 

Dessert tilkøb:

Rabarber trifli (+ 60 kr.)

Menu pris: 225 kr. (m. mulighed for tilkøb af dessert)

Billetter: https://madbillet.dk/show/event/langbordsmiddag-social-dinner-ofelia-plads

PRACTICAL INFO

MAD & DRIKKE

I tilfælde af sult og tørst vil det være muligt at købe dejlige snacks, lidt at spise samt varme og kolde sommerdrinks inde på pladsen hos Café Sandø. Det er ikke tilladt at medbringe mad og drikke. Publikum er meget velkomne til at hænge ud på pladsen mellem forestillingerne, nyde udsigten og hygge i bar-området. Cafeen/baren vil også være åben mellem forestillingerne.

Cafeen holder også åbent til vores formiddagsaktiviteter, hvor man kan købe friskbagte boller, croissanter, juice, kaffe osv.

Lørdag aften inviterer vi på langborgsmiddag på Ofelia Plads.

Billetter: https://madbillet.dk/show/event/langbordsmiddag-social-dinner-ofelia-plads

PARKERING

Det er muligt at parkere hos Jeudan Parkering i det 3-etagers parkeringsanlæg under Kvæsthusmolen. Der er åbent 24 timer i døgnet.

Adresse: Sankt Annæ Plads 32 / Kvæsthusbroen 1, 1250 København K

I TILFÆLDE AF DÅRLIGT VEJR

Vi kan blive nødsaget til at stoppe en forestilling eller helt aflyse, hvis der umiddelbart før eller under forestillingen kommer regn eller andre vejrmæssige udfordringer, der gør at dansevinylen på scenen bliver våd. I så fald bliver scenen ekstremt glat, hvilket er farligt for danserne. Vi gør til alle forestillinger alt, hvad vi kan for at tørre scenen og gennemføre forestillingerne.

Beslutning om eventuel udsættelse eller aflysning, som følge af dårligt vejr tages tidligst ved forestillingens start. Hvis det regner under en forestilling, kan der forekomme forsinkelser og mindre afbrydelser i 10-15 minutter, hvorefter forestillingen gennemføres. I dette tilfælde ombyttes eller refunderes billetterne ikke.

Dansk Danseteater aflyser ikke forestillinger på forhånd i tilfælde af dårligt vejr.

AFLYSNING OG REFUNDERING

Hvis forestillingen aflyses inden der er spillet 30 minutter i alt, refunderes billetterne. Bemærk at vi kun refunderer A-billetter. Både A-billetter til Bloody Moon samt A-billetter til vores forestillingspas refunderes.

Hvis forestillingen har spillet mere end 30 minutter i alt, refunderes billetterne ikke. Vi holder jer orienteret på Dansk Danseteaters hjemmeside og på Facebook samt Instagram; men grundprincippet er, at vi forsøger at gennemføre alle forestillinger.

Bemærk at B-billetter, Dance With Us, Børneworkshops, The Monster Mini Ball og The Battle ikke refunderes i tilfælde af regn.

TILGÆNGELIGHED FOR GANGBESVÆREDE

Der er toiletter for bevægelseshæmmede og gangbesværede i parkeringshuset på Kvæsthusmolen. Vi har et begrænset antal kørestolspladser til hver forestilling. Bookning af kørestolsplads samt ledsager sker ved henvendelse til Teaterbilletters billetcenter: teaterbilletter@billetten.dk / tlf. 70 20 20 96 – hverdage kl. 10-14 (mandag kl. 10-16). Husk ledsagerkort til forestillingen.

KOM I GOD TID

Der kan forekomme kø. Vi opfordrer derfor publikum til at komme i god tid. Dørene åbnes 1 time før forestillingsstart.

RØDE KORS

Vi er hos Dansk Danseteater meget glade for vores samarbejde med Røde Kors Hovedstaden. Copenhagen Summer Dance aflønner Røde Kors Hovedstadens frivillige publikumsguider for at betalingen kan doneres til Røde Kors’ landsindsamlingen. Pengene går til humanitært arbejde både i verdens brændpunkter og herhjemme i Danmark, hvor Røde Kors blandt andet skaber fællesskaber for ensomme ældre, børnefamilier med begrænset netværk og hjemløse. Du kan også hjælpe ved at bruge tre timer som indsamler til Røde Kors indsamling. Læs mere og tilmeld dig på www.indsamler.dk

KÆLEDYR

Kæledyr er ikke tilladt på pladsen.