DK / EN

DK / EN

Kortfilm

KENTAUR, EN 360 GRADERS OPLEVELSE

Kentaur er opkaldt efter Kentauren – et fabeldyr kendt fra den græske mytologi – halvt menneske og halvt hest. Men en kentaur er også et begreb, man anvender, når computerteknologi benyttes til at opgradere et menneskes egenskaber. Den kunstige intelligens er skræddersyet til forestillingen og interagerer live med danserne på scenen. Den vil påvirke tilblivelsen af værket på forskellig vis og er blevet fodret med data om græske tragedier, hvilket den kan udvikle helt nye plot ud fra. Det betyder, at forestillingerne vil være forskellige fra gang til gang. Den kunstige intelligens kommer med forslag til koreografisk komposition dannet ud fra flere forskellige dataset blandt andet planeters bevægelser i universet, fugle der flyver i formationer og ikke mindst bevægelsesmateriale indsamlet ved, at dansere har haft sensorer på.  Samtidig er den kunstige intelligens også en karakter i selve forestillingen, der kan simulere samvittighed, følelser og intentioner.

Denne VR installation i samarbejde med KHORA er en udvidelse af projektet tilpasset VR headsets. Installationen tager dig med på en rejse, hvor du selv kan vælge perspektivet.

NB Når du ser med fra din telefon, så download Vimeos app for den bedste oplevelse.

KOREOGRAF Pontus Lidberg
360 FILMING Steve Harwood, Christopher Schnoor
LYD MIX Anders Bjørn Rørbæk Pedersen
CG KUNSTNER Casper Arp Knudsen
PROGRAMMERING Andreas Ryge
PROJEKT MANAGEMENT KHORA Peter Fisher
AI INSTALLATION Cecilie Waagner Falkenstrøm
LYD OG VISUELT DESIGN Ryoji Ikeda
PROGRAMMERING TIL VISUELT DESIGN Tomonaga Tokuyama
LYSDESIGN Raphael Frisenvænge Solholm
KOSTUMEDESIGN Rachel Quarmby-Spadaccini
DRAMATURG Adrian Guo Silver
AI PROGRAMMERING Artificial Mind & DTU Compute
MEDVIRKENDE Bradley Waller, Edward Pearce, Jessica Lyall, Joe George, Julien Guillemard, Kristin Bjerkestrand, Lua Mayenco Cardenal, Lucas Threefoot, Lukas Hartvig-Møller, Merete Hersvik, Stefanos Bizas

Med støtte fra Augustinusfonden, Beckett-Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond