Nyheder

Nye bestyrelsesmedlemmer til Dansk Danseteater

Kulturministeriet udpeger to nye medlemmer til Dansk Danseteaters bestyrelse.

Kulturministeriet har udpeget to nye medlemmer til Dansk Danseteaters bestyrelse: Kurt Helles Bardeleben og Lars Bredo Rahbek.

 

De to nye medlemmer
Kurt Helles Bardeleben er advokat og partner i DLA Piper med møderet for højesteret, hvor han primært beskæftiger sig med transaktioner og voldsafgifter mellem det private og det offentlige.

 

Lars Bredo Rahbek har en baggrund som filmproducer og har tidligere været ansat ved Nimbus Film som filmproducer, som fiktionschef i DR og er nu produktionschef i SF Studios Danmark.

Pontus Lidberg modtager prestigefyldt Guggenheim Fellowship legat

Kunstneriske leder af Dansk Danseteater modtager yderst prestigefyldt Guggenheim Fellowship-legat.  

Dansk Danseteaters kunstneriske leder Pontus Lidberg er blevet hædret som kunstner og koreograf, og har modtaget det prestigefyldte Guggenheim Fellowship-legat. Et legat, der hvert år bliver uddelt af John Simon Guggenheim Memorial Foundation i New York. 

 

" Jeg er så super stolt over modtagelsen af denne fornemme pris, der er et flot kunstnerisk skulderklap!" siger Pontus Lidberg.

 

Alessandro Sousa Pereira og Sebastian Kloborg modtager ridderkorset af dannebrogordenen

I forbindelse med Ludvig Holbergs fødselsdag overrakte teaterchef Kasper Holten i dag kongelige ridderordener til kunstnere og medarbejdere på Det Kongelige Teater. I år modtog Dansk Danseteaters to koreografer Alessandro Souza Pereira & Sebastian Kloborg ridderkorset af Dannebrogordenen, som må ses som en kæmpe anerkendelse af deres mangeårige arbejde med dansen.

Alessandro Sousa Pereira har siden 2007 været danser i Dansk Danseteater og har også skabt adskillige koreografier til kompagniet heriblandt powerværket KRASH, som får premiere på Takkelloftet ved Det Kgl. Teater til januar. En forestilling, der kendetegner Alessandros koreografistil med sit pulserende, fysiske og dyriske bevægelsessprog. Læs mere om forestillingen HER

 

NY BESTYRELSESFORMAND TIL DANSK DANSETEATER

Tidl. Kulturminister Mette Bock udpeger Uffe Savery som formand til bestyrelsen for Dansk Danseteater. Rektor for Det Kgl. Musikkonservatorium, Uffe Savery afløser den hidtidige bestyrelsesformand for Dansk Danseteater, Kasper Holten, der tiltræder som teaterchef for Det Kongelige Teater. Samtidig indtræder professor Mette Neville i bestyrelsen.

Tidl. Kulturminister Mette Bock:
”Med Uffe Savery får Dansk Danseteater en bestyrelsesformand med et godt indblik i kompagniets muligheder og udfordringer. Uffe Savery har et indgående kendskab til Dansk Danseteater med sine fem år i bestyrelsen. Og han har masser af viden med fra sin stilling som leder af en kunstnerisk institution, der gør ham til et godt kort i bestyrelsen. Også Mette Neville ser jeg som en god tilføjelse til en kompetent bestyrelse for en vigtig kulturinstitution. Jeg er frem til at følge udviklingen i Dansk Danseteater i de kommende år."

Velkommen til vores nye Kunstneriske Leder Pontus Lidberg

Den 9. april 2018 tiltræder den svenskfødte koreograf og filmskaber Pontus Lidberg stillingen som kunstnerisk leder i Dansk Danseteater. Lidberg er absolut en af den internationale dansescenens mest spændende navne og har skabt værker for mange af de allerstørste internationale ballet-og dansekompagnier. Efter mange år i New York har han valgt at flytte til København for at overtage stillingen efter Tim Rushton, som har valgt at give stafetten videre.

Lidberg har som koreograf iscenesat mere end 40 urpremierer rundt omkring i hele verden for toneangivende kompagnier som bl.a. New York City Ballet og Martha Graham Dance Company. Nu ser han frem til at vende tilbage til Skandinavien og udforske sin nye rolle: 

 

Åben ansøgning til ’GENERATOR – Choreography Fellowship’

Dansk Danseteater søger en koreograf til GENERATOR, som er et helt nyt forestillings- og udviklingssamarbejde, der gennem et 2-årigt forløb har til formål, at give ’etablerede’ danske koreograftalenter - og koreografer med en relation til Danmark – mulighed for at videreudvikle deres kunstneriske idéer og individuelle stil.

Dansk Danseteater er Danmarks største moderne dansekompagni stiftet i 1981. Efter kompagniet i februar 2017 flyttede til Operaen på Holmen, står vi nu i en rivende udvikling – både publikumsmæssigt og med Pontus Lidberg som ny kunstnerisk leder.

 

Kom til fotoudstilling i Takkelloftets foyer

FOTOUDSTILLING – ARTIST IN DIALOGUE

Af Lukas Hartvig-Møller

 

Fra d. 20.-28. januar 2018 udstiller danser og kunstfotograf Lukas-Hartvig Møller som en del af Dansk Danseteaters ARTIST IN DIALOGUE-koncept sine poetiske kunstfotografier i Takkelloftets foyer inspireret af arkitektur, optiske illusioner, portrætfotografi og kompagniets dansere. Gennem Lukas' værker får beskueren et indblik i Dansk Danseteaters magiske verden set gennem hans linse. Udstillingen byder på anderledes vinkler, portrætter og nonfigurative motiver. 


Stjernekoreograf bliver ny Kunstnerisk Leder af Dansk Danseteater

Det er med glæde, at Dansk Danseteater kan offentliggøre, at bestyrelsen har udpeget en ny kunstnerisk leder. Valget er faldet på den svenskfødte filminstruktør og stjernekoreograf Pontus Lidberg, som har skabt værker for mange af de allerstørste internationale ballet-og dansekompagnier. Lidberg flytter fra New York til København for at tiltræde stillingen i april 2018 efter kompagniets nuværende leder Tim Rushton har valgt at stoppe.

Lidberg er absolut en af den internationale dansescenes mest spændende navne  – og han har gennem sin lange karriere skabt værker for toneangivende kompagnier som New York City Ballet, Martha Graham Dance Company, Les Ballets de Monte-Carlo, Semperoper Ballet Dresden, Royal Swedish Ballet, Le Ballet du Grand Théâtre de Genève, Beijing Dance Theatre samt hans eget kompagni Pontus Lidberg Dance.


Dansk Danseteaters bestyrelsesformand Kasper Holten siger om udnævnelsen:

Fabio Liberti udtaget til Mazdanza på De Kanariske Øer

Dansk Danseteaters dansere er ikke blot dygtige dansere, men flere af dem er også prisvindende koreografer. Én af dem er Fabio Liberti, som er blevet udpeget til at deltage i MASDANZA Choreography Contest på De Kanariske Øer i denne uge sammen med kun 8 andre koreografer.

Om udvælgelsen siger Fabio Liberti: 


"Jeg er blevet udvalgt med mit værk "Let's Du-et", som jeg danser med Arina Trostyanetskaya. Værket vandt hovedprisen ved the 
International Choreographic Contest Warsaw Zawirowania Dance 2016 i Polen og er er blevet vist i mange forskellige lande og konkurrencer bl.a. i Danmark,  Schweiz, Slovenien, Norge og Tyskland. Nu glæder jeg mig meget til at få lov til at præsentere værket som en del af MASDANZA!"

 

KOMPAGNIKLASSER med Dansk Danseteater

– Kom og tag din morgenklasse i Operaen hos Dansk Danseteater

KOMPAGNIKLASSER

Dansk Danseteater udbyder nu åbne klasser til alle professionelle dansere. Kompagni-klassen varierer fra uge til uge alt efter, hvilke forestillinger og prøver, kompagniet har på programmet. De åbne klasser vil således bestå af balletklasser skræddersyet til professionelle moderne dansere samt yoga, gaga og functional training. De åbne klasser foregår i Dansk Danseteaters skønne studier i Operaen på Holmen.  

Sider