Rushton og Szabó om forestillingen THE DIARY OF A MADMAN

 
Koreograf og kunstnerisk leder Tim Rushton har for første gang i sin lange karriere skrevet og instrueret en teaterforestilling. Forestillingen THE DIARY OF A MADMAN får premiere d. 25. november og handler om en skrøbelig mands liv, drømme og erfaringer.

Tim Rushton har længe gået med en spirende idé om at lave en fysisk monolog, som både kunne være sjov, tænksom og poetisk:  

 

”Det hele startede for mig for to år siden, hvor jeg så teaterforestillingen ”The Wild Bride” i New York af brødrene Grimm – et eventyr for voksne.  Forestillingen var underfundig, morsom, klog og tragisk på samme tid. Det plantede en lyst i mig til at prøve kræfter med teatret. Senere blev jeg anbefalet at se en forestilling i London af en af vores tyske presenters, som var baseret på en roman. Jeg så aldrig forestillingen i London, men læste til gengæld romanen ”The Curious Incident of the Dog in the Night-Time”. Den kredser om et ret interessant tema. Den handler om, hvordan en mand oplever verden, og om hvordan samfundet oplever ham. Dette gav mig lyst til at skabe en forestilling, om dette emne.     

 

Med "The Diary of a Madman" er det første gang jeg instruerer en teater/performanceforestilling. Jeg har længe gerne ville udforske noget helt nyt og anderledes - og afprøve ukendt land. Det er mit håb, at denne humoristiske, uprætentiøse og umiddelbare monolog giver publikum føde til tankerne, præcis, som den har givet mig”.  


Monologen spilles af Dansk Danseteaters ungarnske danser og performer Csongor Szabó, som glæder sig meget til premieren. Han har har fundet sin inspiration til rollen flere steder: 

 

”Da jeg skulle forberede mig til rollen genså jeg nogle fotografier af den amerikanske fotograf Diane Arbus. Hun fotograferede marginaliserede mennesker på kanten af verden. Hendes kunstfotos har et meget foruroligende, ærligt og tillidsfuldt udtryk, det kan jeg godt lide. Det er klart, at jeg ikke kunne omsætte fotografierne til scenen, men alligevel gav de mig noget at arbejde ud fra. Jeg fandt også inspiration i John Cassavetes film ”A Woman Under The Influence” (1974), om en hæmmet kvinde, som ingen ved hvad fejler og derfor hele sit liv oplever at blive misforstået.  Begge dele inspirerede mig til rollen i ”The Diary of a Madman”."

 
Forestillingen kan ses i Dansehallerne fra d. 25. nov. - 4. dec. 

Billetter:
 http://www.teaterbilletter.dk/index/eventdetails/eventno/43337