Ny strategisk rammeaftale med kulturministriet

 
Den 5. nov. underskrev kulturminister Uffe Elbæk og DDT's bestyrelsesformand Anette Abildgaard en ny rammeaftale for perioden 2012-2015.

Den 5. nov indgik Kulturministeriet en ny rammeaftale med syv kulturinstitutioner: Dansk Danseteater, Den Jyske Opera, Det Københavnske Teatersamarbejde, Folketeatret, Odense Teater, Aalborg Teater og Aarhus Teater.

 

Aftalerne lægger vægt på institutionernes strategi og markerer endnu et skridt væk fra detailstyring på Kulturministeriets område.

 

I aftalerne har hver enkelt institution beskrevet, hvordan den vil sikre kunstnerisk kvalitet og udvikling, tiltrække nye publikumsgrupper, arbejde med et mere internationalt perspektiv, samarbejde med mindre scenekunstinstitutioner og scenekunstkompagnier samt øge samspillet med de kunstneriske uddannelsesinstitutioner. Læs Dansk Danseteaters rammeaftale her

 

”Med aftalerne er vi nået et vigtigt skridt i retning af at få en større mangfoldighed blandt publikum på teatrene, blandt andet ved fokusere på, at de muligheder, den digitale verden byder på, udnyttes til fordel for kulturen. De aftaler, der er indgået, ligger på det helt rigtige detaljeringsniveau, fordi de tager afsæt i teatrenes overordnede strategier og ikke sigter på detaljeret styring af teatrene. Nu er det så op til hvert enkelt teater at fylde rammen ud med god scenekunst til glæde for publikum i hele landet.”

Kulturminister Uffe Elbæk