Ny sæson 2020/2021

Dansk Danseteater og Pontus Lidberg præsenterer en ny dansesæson, der blandt andet indholder Lidbergs internationale succesforestilling Sirene og en helt ny helaftensforestilling af den israelske koreograf-komet Roy Assaf samt spændende nationale og internationale turneer.

Af Carla Gianetti, 12. maj 2020


Det er en mærkelig tid, vi lige nu befinder os i, ikke mindst for alle teater-og kunstinstitutioner, men på trods af dette og de mange udskudte forestillinger, har vi glædet os til at kunne dele og præsentere vores kommende dansesæson med jer. Vores nye sæson er nemlig spækket med danseforestillinger. Dels fordi vi i forvejen havde planlagt et helt fyldt sæsonprogram og nu grundet Corona, har været tvunget til at flytte rundt på nogle forestillinger og udskudt forestillinger fra forrige ind i den kommende sæson. 


 

SIRENE - ENDELIG I DANMARK
Efter næsten 3 år med internationale turnéer til steder som bl.a. New York, Rom, Athen og Havana bringer Dansk Danseteater nu endelig Pontus Lidbergs anmelderroste forestilling SIRENE hjem. Forestillngen kommer til at turnere i DK i 2020/21 med Danmarkspremiere på Slagelse Teater og bliver desuden sat op på Republique, Østerbro Teater i foråret 2021. Forestillingen er inspireret af de græske mytologiske væsener, der med sang lokker sømænd til at kaste sig i havet. Kun Ulysses formår i følge myten at modstå og overleve Sirenerne ved at give sin besætning voks i ørene og binde sig selv til masten på sit skib. Værket genfortæller ikke myten, men tager afsæt i de psykologiske temaer om ensomhed og længsler, der ikke bliver indfriet og bliver drivkraft og kilden til kreativitet. Forestillingen er blevet fint modtaget af både anmeldere og publikum verden over, og nu er tiden kommet til en dansk opsætning - som også mange danske publikummer har efterlyst.
 

TWO LIONS AND A CASTLE

En af de forestillinger vi havde planlagt i denne sæson, og som vi særligt har glædet os til at præsentere for jer, er Roy Assafs helt nye værk til kompagniet, TWO LIONS AND A CASTLE. Forestillingen er den israelske koreografs aller første helaftensforestilling i Danmark, men han har tidligere opført ’The Hill’ på Copenhagen Summer Dance. Roy Assafs værker tager ofte udgangspunkt i vores menneskelige relationer, nærvær og indre kampe. Udtrykket er i sig selv interessant, og veksler mellem et både enkelt og komplekst trinsprog. Forestillingen får premiere til januar 2021 på Takkelloftet.

 

ABOUT MISS JULIE PÅ TURNÈ

Vi turnerer igen i denne sæson rundt i Danmark. Denne gang med blandt andet den anmelderroste forestilling ABOUT MISS JULIE fra sidste sæson, koreograferet af Stephen Shropshire. Forestillingen er en nytolkning af August Strindbergs skelsættende trekantsdrama ‘Frøken Julie‘ fra 1888 om kønsroller, magt- og klassekamp. Universelle temaer, som stadig skaber debat i dag. Forestillingen havde premiere i Danmark på Takkelloftet, og publikum rundt om i Danmark får nu lov til at opleve denne foruroligende og stærke danseforestilling.

   

HAIL TO THE GOOD LISTENER
Marie Topps værk, der skulle have haft premiere i juni i år, flyttes nu ind i den kommende sæson maj næste år. Marie Topp har været en del af vores Genereator-projekt, og vi glæder os til at forestillingen kan få sin premiere på Takkelloftet. Topps værker er kendetegnet ved, at de oftest er bygget op omkring vores sanser og et koncept, der skal lede publikum ind i en form for hyperkoncentret tilstand. 

 

BESØG AF SKÅNES DANSTEATER

Som gæstespil bliver det igen SKÅNES DANSETEATER, der med værket SECOND LANDSCAPE undersøger og udforsker vores forhold til billeder. Et værk, hvor danserne bliver ét med de billeder, der omgiver os, og hvor grænserne mellem krop og billede bliver opløst. SECOND LANDSCAPE er skabt af den spanske koreograf Marina Mascarell og er et samarbejde mellem Skånes Danseteater, Mercat de Les Flors (Barcelona) og Korzo Productions (Den Haag). Forestillingen har premiere på Takkelloftet i marts 2021.

 

Dansk Danseteaters kunstneriske leder Pontus Lidberg skulle have haft præsentereret sin første store nationale co-produktion med Den Kongelige Ballet, Théâtre National de Chaillot og Oriente Occidente i Skuespilhuset i maj, men grundet Corona er også denne forestilling nu udskudt. Vi håber stadig på at finde en ny premieredato i den kommende sæson. Hold øje med vores hjemmeside og vores sociale medier for mere info. 
 
 
Hør kunsteriske leder Pontus Lidberg præsentere den nye sæson og læs meget mere om de enkelte forestillinger her.