Love Songs på omfattende Tysklandsturné

 
Dansk Danseteater drager i resten af november måned på en tre uger lang turné til Tyskland & Schweiz. Her er kompagniet inviteret til at optræde på i alt syv større scener i Lingen, Bad Kissingen, Fulda, Worms, Düren, Schaffhausen og Coesfeld.

Det tyske publikum vil blive præsenteret for Tim Rushtons succesforestilling Love Songs, der tog publikum og anmelderne med storm da forestillingen premierede på Det Kongelige Teater i 2011.

 

Love Songs er en gennemmusikalsk, jazzet forestilling der leger med kærlighedens væsen. En intim, varm og moderne danseforestilling om individets livslange kærlighedsrejse. Caroline Henderson står for det dragende lydtæppe, der består af et bredt udvalg af elskede jazzklassikere som Come Rain or Come Shine, To Lay Me Down og My Funny Valentine. 

 

På denne turné er der, i forbindelse med forestillingen i Schaffhausen i Schweiz, også mulighed for at opleve Caroline Henderson live!  

 

”Jeg glæder mig til disse turnéer til Tyskland & Schweiz, hvor vi har et stort og entusiastisk publikum. Det er altid en fornøjelse at besøge Tyskland, hvor jeg jo også selv engang har danset i tidernes morgen.” siger Tim Rushton.

 

Der er stigende efterspørgsel efter kompagniet i Tyskland, og Dansk Danseteater gæsteroptræder da efterhånden også hvert år i Tyskland; men kompagniet har opført Love Songs flere steder i verden bl.a. i Danmark (både på Det Kgl. Teater og rundt i landet), Serbien, Ungarn, USA, Kina, Sverige, Italien,Cypern og Israel.

 

I de kommende uger ser vi derfor meget frem til at præsentere vore mange tyske og schweiziske publikummer for Love Songs forførende sammensmeltning af jazz, romantik og dans, som såvel publikum som anmeldere er så vilde med.

 

Politikens anmelder Monna Dithmer gav sjældne seks hjerter og begrundede blandt andet med ordene:

’Love Songs’ er en powercocktail med superækvilibristiske dansere on the loose. Lige til at få låget til at lette. Som en af de gamle Tuborgreklamer lød: ’Natten er sort som guld’”.

 

Weekendavisens Majbrit Hjelmsbo skrev: 

"Rushtons Love Songs er en hyldest til det romantiske møde. Skildret underholdende og ligetil, men i en hvirvlende, swingende, hæsblæsende og akrobatisk koreografi, der demonstrerer, at Dansk Danseteaters dansere er helt i verdensklasse.” 

 

Læs mere om turnéen her  

 

Koreografi: Tim Rushton 
Musik: Caroline Henderson og band (indspillet - undtagen i Schaffhausen i Schweiz, hvor Caroline Henderson vil optræde live.)
Lysdesign: Jacob Bjerregaard
Kostumedesign: Charlotte Østergaard
Dansere: Dansk Danseteaters internationale dansere