En af Danmarks førende pianister spiller live til Rød

 
Det er nu lykkedes at få en aftale med en af Danmarks ledende unge pianister Tanja Zapolski. Tanja er en moderne inspireret klassisk pianist, og hun vil i forbindelse med forestillingen Rød spille Beethoven’s 32 variationer I C minor WoO80.

Tanja har etableret sig som en fornyer af de klassiske traditioner, og en udfordrer af de etablerede genreafgrænsninger.

 

Hun spiller bl.a. med Piano/Saxophone/Percussion trioen Zoom, og har udgivet CD’en  "If Power Asks Why" med Martin Hall og mezzo-sopranen Andrea Pellegrini. Sammen med pianisten Rikke Sandberg danner hun duoen ’The Piano duo’, der har udgivet  CD’en ”The Piano Duo - Symbiosis" med Copenhagen Phil.

 

Hun er endvidere medlem af ‘The Piazzolla Orchestra’, der er sammensat af nogle af Danmarks bedste klassiske musikere. Og endelig spiller hun i den internationale kvartet 'Opus X', der præsenterer et klassisk ensemble af fire eksplosive og genrebrydende kvinder, som optræder for et stort internationalt publikum.

 

Tanja Zapolski er født i det tidligere Sovjetunionen, hvor hun fik sin debut som 8-årig, kun et år efter hun var begyndt at få undervisning. Som 12-årig flyttede familien til Danmark, og Tanja færdiggjorde i 2008 sin eksamen som solist fra Det Kgl. Danske Musikkonservatorium, og blev optaget på Anton Rubinstein Akademiet i Düsseldorf.

 

Tanja har modtaget adskillige musikpriser og -stipendiater, bl.a. ‘Nordisk Talentpris’, ’The International Competition for Young Performers’, ‘Jacob Gades Legat’, ‘Sonnings Legat’, ‘Den Danske Frimurerordens Pris’, ‘Victor Borge Prisen 2004’ og ’Gladsaxe Musikpris 2008’. 

 

Læs mere om Rød her

Læs mere om Tanja Zapolski her