Digital mini dansefilmfestival byder bl.a. på 360-graders virtual reality hjemme fra stuen

 

 

Det er med stor begejstring, at Dansk Danseteater kan løfte sløret for vores mini dansefilmfestival skabt til de digitale platforme, hvor kompaniet fra 22.-27. marts viser små film, der alle er inspireret af forestillingen Kentaur. Festivalen byder på en virtual reality, 360 graders danseoplevelse samt en række minifortællinger. Filmene har til formål at række ud mod publikum hjemme i dagligstuen gennem nye formater. Festivalen leder op til lanceringen af Dansk Danseteaters nye virtuelle scene d. 23. April.


10. marts 2021


Festivalen finder sted på Dansk Danseteaters Facebook-side, Instagram-profil og Youtube-kanaler, hvor der bliver offentliggjort én film per dag i seks dage. Det er helt gratis at kigge med.  
 
”Jeg er virkelig glad for, at vi nu går i luften med denne digitale mini dansefilmfestival. Formålet med filmprojektet er først og fremmest, at vi under disse omstændigheder, hvor vi ikke kan mødes i teatersalen, kan være sammen om kunsten på en ny og anderledes måde. Vi vil derfor med denne festival bringe en lille smule dans hjem i publikums stuer og på den måde formidle samtidsdansen på en anderledes måde,” fortæller kunstnerisk leder Pontus Lidberg.   


Kentaur på film  
Dansk Danseteater har som mange andre kulturinstitutioner været ramt af nedlukningen, og kompagniets store satsning KENTAUR, en danseforestilling om og med kunstig intelligens, blev desværre udskudt. Forestillingen, der skulle have haft premiere på Skuespilhusets Store Scene i maj 2020 er nu rykket til efteråret 2021.  

”Ideen til filmfestivalen udsprang af en følelse af afmagt over de mange aflyste og udskudte forestillinger. Når vi ikke kan danse på scenen, så ville det være helt oplagt, at vores danseforestilling om kunstig intelligens KENTAUR på en eller måde blev født ind i en digital form. En digital form, der ikke har til hensigt at erstatte den egentlige forestilling eller scenekunstoplevelse, men netop er en anderledes måde at være sammen om kunsten på,” uddyber Lidberg.  


Virtual Reality & mini serie på fem afsnit  
Minifestivalen består af to dele. Festivalens første del består af en serie på fem afsnit af 1 minuts varighed, der mikser virkelighed og animation, og som fortæller lidt om tilblivelsen af forestillingen. Den anden del er en VR (Virtual Reality) oplevelse, som Dansk Danseteater har skabt i samarbejdet med VR filmproduktionsselskabet KHORA, der med 360 graders filmning lader publikum komme helt tæt på danserne i et digitalt rum.  
 
”Formålet med VR-filmen er at tage publikum med på en rejse, hvor de ikke blot er med som tilskuere, men også kommer med ind bag teknologien, udviklet af kunstner Cecilie Waagner Falkenstrøm. Publikum vil således kunne komme helt tæt på dansen, danserne og den kunstige intelligens, der bruges i selve forestillingen. De vil kunne dreje sig virtuelt rundt i scenerummet, hvor den kunstige intelligens dikterer bevægelserne,” forklarer Pontus Lidberg.  


Lancering af ny virtuel scene  
Festivalen er en smagsprøve på, hvad der venter de kommende måneder. Dansk Danseteater arbejder nemlig i øjeblikket på lanceringen af en helt ny virtuel scene, som går i luften 23. april. Nedlukningen har givet mulighed for at fokusere på nye digitale tiltag og kreative løsninger, og med Pontus Lidbergs baggrund som filminstruktør giver det mening at film og dans forenes på denne nye platform: 
 
”Mens teatersalene har været rungende tomme i alt for lang tid, så har det været vigtigt for mig at kickstarte nogle af de projekter, som vi har mulighed for at arbejde på netop nu, hvor vi desværre ikke kan lave forestillinger til scenen. Jeg glæder mig derfor rigtig meget til, at vi i slutningen af april kan lancere vores nye virtuelle scene, der bliver en platform for levende billeder, hvor man kan gå på opdagelse i filmens fascinerende verden. Her vil vi blandt andet præsentere minidokumentarer, behind-the-scenes-materiale, teasere, trailere, streaming og kunstfilm,” slutter Lidberg af. 
 
Filmfestivalen er skabt med støtte fra Augustinusfonden, Beckett-Fonden og Aage og Johanne Louis-Hansens Fond. 


Praktisk information:
Tid: 22.- 27. marts 2021. Der offentliggøres én film om dagen. 
Sted: Dansk Danseteater Facebook profil, Instagram-profil, Youtube og Vimeo. 
Pris: Gratis