Dansk Danseteaters kunstneriske leder stopper efter 16 år på posten

Dansk Danseteaters kunstneriske leder og 4-dobbelte Reumertvinder, Tim Rushton, har besluttet at give stafetten videre, da kompagniet nu har fundet ny fast base i Operaen, har en stærk økonomi, profil og medarbejderstab. Derfor mener Rushton nu, at tiden er godt timet til, at nye kræfter kan træde til.

Tim Rushton kom til Dansk Danseteater i 2001, nogle år efter han afsluttede sin karriere som balletdanser ved Den Kgl. Ballet i København med flere succesfulde koreografier bag sig.  Under hans ledelse har Dansk Danseteater udviklet sig til et internationalt, prisvindende moderne dansekompagni, der nyder stor anseelse hos kritikere og et stadigt voksende publikum - i Danmark såvel som internationalt.

 

Det er både med stor vemod og glæde, at jeg har besluttet at give stafetten videre til en ny kunstnerisk leder efter mange vidunderlige år i Dansk Danseteater. Min rejse med kompagniet har været et eventyr, men jeg kan mærke, at det også er på tide at jeg søger nye udfordringer. Jobbet som kunstnerisk leder af Dansk Danseteater har været mit drømmejob, og jeg er enormt glad for at kompagniet 16 år efter min ansættelse nu har fået fast domicil og scene her i Operaen ved Det Kgl. Teater. Det er et kæmpe skridt for den moderne dans – og det er jeg stolt af at have opnået sammen med min dygtige medarbejderstab.  Danserne er af international kaliber, administrationen er stærk, og økonomien er sund, så jeg mener, at det må være det perfekte tidspunkt at give kompagniet videre”, siger Tim Rushton.

 

Dansk Danseteaters bestyrelsesformand, Anette Abildgaard, har modtaget Tim Rushtons beslutning med beklagelse. Hun siger:

”Bestyrelsen er rigtig kede af Tim Rushtons beslutning om at forlade Dansk Danseteater, men vi anerkender I den grad hans beslutning. Tim Rushton har været kunstnerisk leder for Dansk Danseteater i 16 år og har været den helt rigtige leder af kompagniet. Det har været 16 fantastiske år. Siden sin tiltræden i 2001 har han formået at løfte og udvide Dansk Danseteater til et af Europas førende dansekompagnier med stabil national - og international turnévirksomhed. Han har skabt øjenåbnende, prisvindende værker, igangsat nye tiltag, høstet flere Reumert-priser og skabt stor, bred publikumsinteresse for den moderne dans bl.a. med initiativet Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård, Nordic Summer Dance i Stockholm og nu også Moesgaard Summer Dance i Aarhus. Tim har samlet en gruppe på 14 dansere med internationalt format, som er i absolut topform. Derudover et administrativt team af kompetente, dedikerede og loyale medarbejdere. Dansk Danseteater har opnået et stabilt økonomisk fundament og med de nye fantastiske rammer på Operaen, har Tim Rushton med sans for timing og kærlighed til kompagniet, givet stafetten videre. Vi ser frem til at ønske en ny kunstnerisk leder velkommen til at fortsætte og forny kompagniets 36 årige historie som Danmarks flagskib for moderne dans og et af Nordeuropas mest anerkendte kompagnier, ” fortæller Anette Abildgaard og fortsætter: ”Stillingen er nu slået op – og vi vil give os selv god tid til at finde den rette kandidat, så vi på den måde sikrer, at kompagniet bliver overdraget til den helt rigtige ansøger”.

 

Bestyrelsen har d.d. opslået stillingen som kunstnerisk leder i Dansk Danseteater med ansøgningsfrist 1. september 2017. For at sikre en optimal proces, med at finde den rette afløser, fratræder Tim Rushton først stillingen som kunstnerisk leder, når den nye kunstneriske leder har mulighed for at overtage stillingen.   

 

Se stillingsopslaget HER