Dansk Danseteater er nomineret til en Reumert for "Stravinskijs Ildfuglen"

 
I dag offentliggjorde Reumert-juryen årets nominerede til årets Reumert-priser. Dansk Danseteater er nomineret i kategorien "årets danseforestilling /performance".

Hele kompagniet er både stolte og begejstrede over nomineringen af "Stravinskijs Ildfuglen", som kompagniet skabte i samarbejde med Teater Republique og Copenhagen Phil. Om nomineringen siger koreograf og kunstnerisk leder Tim Rushton:

 

"Det er en stor ære at være nomineret til en Reumertpris for bedste danseforestilling med "Stravinskijs Ildfuglen". Forestillingen blev til i samarbejde med Copenhagen Phils fantastiske orkester og Republiques kunstneriske leder Martin Tulinius, der stod bag prologen. De tre kunstarter dansen, musik og dramatikken både supplerede og inspirerede hinanden på fornemmeste vis.”


Historien om Ildfuglen
Ildfuglen havde premiere i Paris anno 1910 og var begyndelsen på et spirende samarbejde mellem komponisten Igor Stravinskij og Sergei Diaghilev’s indflydelsesrige ’powerhus’, Ballets Russes. De forstod at kombinere musik, koreografi og historiefortælling på en radikal ny måde, som fik betydning for hele måden at skabe scenekunst på. Og netop i forlængelse af deres samarbejdsånd besluttede det kunstneriske trekløver Rushton, Savery og Tulinius sig for at lave en markant anderledes udgave til Stravinskijs orkestergenistreg: et ’Gesamtkunstwerk’,hvor trin, orkester og scenebilleder gik hånd i hånd. 

 

Fakta

  • Dansk Danseteater blev senest nomineret til en Reumert for bedste danseforestilling med "Dilemma of Obedience" i 2013 skabt af koreografen Edhem Jesenkovic.
  • Dansk Danseteater har modtaget Reumertprisen for bedste danseforestilling 3 gange for hhv.: 'Kridt' (koreografi: Tim Rushton), 'Frost' (koreografi: Tina Tarpgaard) og 'Labyrint' (koreografi & koncept: Tim Rushton).  
  • Tim Rushton har modtaget Reumertprisen for bedste danseforestilling 4 gange for hhv. 'Kridt' (Producent: DDT), 'Labyrint' (Producent: DDT), 'Busy Being Blue' (Producent: Dansescenen) og 'Requiem' (Producent: DKT).   
  • I 2012 modtog Tim Rushton  Bikuben Fondens Ærespris ved Reumertuddelingen i 2012.
  • Dansk Danseteater er dessuden gennem årene blevet nomineret til Reumertprisen for bedste danseforestilling 13 gange