Dansk Danseteater danser i Tivoli med jazzede duetter

Lørdag den 9. september inviterer Augustinus Fonden og Tivoli til en hel dag I MUSIKKEN TJENESTE. Dagen igennem fejres musikken med koncerter og forestillinger. Dansk Danseteater bidrager med tre duetter fra det Reumert-nominerede værk Love Songs med jazzet musik skabt af soul-sangerinden Caroline Henderson.

Dansk Danseteater går på scenen i Pantomimeteatret kl 17-19. Arrangementet er gratis med billet til Tivoli. Udover Dansk Danseteater vil der også være andre dansebiddrag fra Tivolis eget dansekompagni Tivoli Ballet Teater og Det Kongelige Teaters Corpus. 

 

Politikens anmelder Monna Dithmer gav sjældne seks hjerter til 'Love Songs' og begrundede blandt andet med ordene:

’Love Songs’ er en powercocktail med superækvilibristiske dansere on the loose. Lige til at få låget til at lette. Som en af de gamle Tuborgreklamer lød: ’Natten er sort som guld’.

 

Weekendavisens Majbrit Hjelmsbo skrev:

 

"Rushtons Love Songs er en hyldest til det romantiske møde. Skildret underholdende og ligetil, men i en hvirvlende, swingende, hæsblæsende og akrobatisk koreografi, der demonstrerer, at Dansk Danseteaters dansere er helt i verdensklasse.” 

 

Dagens program:


11.00 Velkomstssang med DR JuniorKoret, Pantomimeteatret

11.30 & 12.00 H. C. Lumbye og De små spiller, Orangeriet
En skuespiller i skikkelse af komponisten H. C. Lumbye, der skabte Tivolis klassiske musik-profil i 1800-tallet, introducerer klassisk musik for børn og deres familier - med talentfulde børn ved sin side.

12.00 Strygerstafet – Mesterinstrumenter fra hånd til hånd, Glassalen
En række af landets dygtigste musikere optræder med hinanden og mesterinstrumenterne. Hør instrumenternes forskellige klang og få et indblik i deres fortid og nutid.

17.00 & 19.00 Moderne Trin, Pantomimeteatret
Tre af Danmarks førende balletkompagnier Dansk Danseteater, Tivoli Ballet Teater og Corpus præsenterer moderne dans med musik af Arvo Pärt, Caroline Henderson og Philip Glass.

20.00 Tivoli-Garden, Plænen
Festlig koncert med Tivoli-Garden som opvarmning til koncerten på Plænen.

21.00 Joyce DiDonato og Tivoli Copenhagen Phil, Plænen
Den amerikanske mezzosopran Joyce DiDonato optræder for fuld udblæsning på Plænen med Tivoli Copenhagen Phil dirigeret af Giordano Bellincampi. På programmet er blandt andet italienske arier og amerikanske sange.

23.45 Festfyrværkeri, Plænen
En hel dag i musikkens tjeneste afsluttes med et musikalsk timet festfyrværkeri.