Dansk Danseteater ønsker alle en glædelig jul og et godt nytår

 
Dansk Danseteater siger tak for året der gik - og tager et smugkig på de kommende forestillinger og events i det nye år.

2012 har været endnu et fremgangsrigt år for Dansk Danseteater. Her har vores kunstneriske leder Tim Rushton modtaget Bikubens hæderspris, kompagniet blev nomineret til en Reumert for Årets Danseforestilling for ’Love Songs’, og Dansk Danseteaters Ana Sendas blev nomineret i kategorien Årets Danser. Endvidere blev kompagniet nomineret til ’Byens bedste teateroplevelse’ af AOK - og endelig har vores dansere også i 2012 modtaget en lang række priser. 

 

På vores Danmarksturné 2012 har vi gæstet mange danske byer, og har endnu en gang budt op til dans på Københavns Politigård under Copenhagen Summer Dance. Vi har afholdt vores picnic arrangement ’Spring Dance på Carlsberg’, og vores nye open-air arrangement ’Louisiana Dance’ i Louisianas have. Endvidere har vi haft et meget spændende samarbejde med bl.a. Beijing Dance Theatre om forestillingen ’Monolith’ med premiere på Det Kgl. Teater. I samarbejde med koreograferne Edhem Jesenkovic og den verdensberømte Itzik Galili kunne vi i efteråret præsentere ’Walking in the Night’. Ydermere har kompagniet været på turnéer til USA, Cypern, Tyskland, Italien, Kina og Sverige. 

 

2013 byder bl.a. på en stor USA-turné til New York, Boston og Washington. Dansk Danseteater er blevet inviteret til at repræsentere Danmark ved NORDIC COOL-festival, den 1. & 2. marts i Kennedy Center,Washington DC. I denne festival deltager endvidere Tero Saarinen, Göteborgs Operans Danskompani, Iceland Dance Company og Carte Blanche. Et storslået program, der skal præsentere det kølige og eksotiske Norden.

 

Kompagniets Danmarksturne 2013 bærer titlen ’Love Songs’, og opføres ved 26 forestillinger landet rundt. Dette sker i øvrigt i forbindelse med en række workshops og samarbejder med teatre, kulturhuse, musikhuse, skoler, efterskoler, gymnasier og højskoler.

 

Det nye år byder på en opførsel af Sacre du Printemps på Østre Gasværk i samarbejde med Copenhagen Phil (Sjællands Symfoniorkester), 200 skolebørn fra 8 skoler og Dansehallerne. I samarbejde med Det Kgl. Teater, opfører Dansk Danseteater sammen med Caroline Henderson ’Love Songs’ på Gamle Scene. Hertil kommer et gensyn med open-air festivalerne ’Copenhagen Summer Dance’ og ’Louisiana Dance’. En række urpremierer og bl.a. en international turné til Kina. Og dette er kun et vue over de væsentligste arrangementer i det kommende års meget omfattende program.

 

Vi vil runde af med at takke for 2012. Vi er taknemmelige for jeres store interesse, der gør det muligt for Dansk Danseteater at fastholde - og ikke mindst udbygge - dansens publikum.

 

Med venlig hilsen

Dansk Danseteater