Dansens Dag i Cinemateket d. 29. april

 
Hvert år den 29. april fejres dansen verden over – på fødselsdagen for den moderne ballets fader, Jean-Georges Noverre. Dagen hylder dansen som kunstart og sætter spot på dansens universelle evne til at krydse politiske, kulturelle og etniske grænser.

Cinemateket bakker igen op omkring festligholdelsen og har bl.a. inviteret Dansk Danseteaters danser Milou Nuyens til at deltage med en kort solo, som optakt til dokumentaren 'Maiko: Dancing Child' udarbejdet i samarbejde med kompagniets kunstneriske leder, Tim Rushton. 

Milou har været danser hos Dansk Danseteater siden 2010 og er uddannet ved det internationalt anerkendte Codarts, Rotterdam Dance Academy. Hun vil i forbindelse med fremførelsen af sin solo fortælle om at vende tilbage til dansen efter at have fået et barn.

 

Dokumentar: 'Maiko: Dancing Child' 
Det lå nærmest i kortene, fra hun var helt spæd, at japanske Maiko Nishino skulle blive danser, da hendes navn betyder ‘dansende barn’. Allerede som fem-årig vidste hun, at det var målet at blive prima ballerina, og mange år senere går drømmen i opfyldelse hos Nasjonalballetten i Oslo. Hendes forældre har solgt alt, hvad de ejede, for at Maiko kunne føre dansen så vidt, og hun må ikke skuffe dem. De store roller står nu i kø, men samtidig tikker Maikos biologiske ur. Hun vil gerne prøve at blive mor, men hvad vil en graviditet betyde for hendes krop og senere mulighed for at komme tilbage på scenen og danse de største partier?

 

Billetter til film, soloperformance og intro kan bestilles her:

http://www.dfi.dk/Filmhuset/Cinemateket/Billetter-og-program/Serie.aspx?serieID=12027