Copenhagen Summer Dance aflyses grundet aktuel trusselsvurdering

Årets danseevent Copenhagen Summer Dance fra d. 7.-13. august 2017 i Københavns Politigård er d. 26. juni blevet aflyst grundet Københavns Politis aktuelle vurdering af terrortruslen og de seneste ugers terrorhændelser i Europa.

Københavns Politi begrunder aflysningen således:

”Københavns Politi har med baggrund i den aktuelle vurdering af terrortruslen og de seneste ugers terrorhændelser i europæiske hovedstæder, truffet beslutning om, at arrangementet 'Copenhagen Summer Dance' og lignende arrangementer i år ikke kan afvikles på Københavns Politigård”.

 

Dansk Danseteater har danset i Københavns Politigård i 12 somre - og har gennem årene etableret en vellidt, Københavner-sommertradition. Eventet har gennem årene været så efterspurgt i hovedstaden, at Dansk Danseteater i år har videreført konceptet med gratis dans under åben himmel til både Aarhus med "Moesgaard Summer Dance" i Moesgaard Museums parkanlæg d. 19.-20. august, begge dage kl 11:00 og 14:00, og til Stockholm med "Nordic Summer Dance" i Vitabergsparken d. 16.-17. august kl 19:00. Disse gratisarrangementer realiseres som planlagt. 


Dansk Danseteaters kunstneriske leder Tim Rushton siger om aflysningen i København:

"Vi er hos Dansk Danseteater rigtig kede af, at vi ikke kan gennemføre årets 'Copenhagen Summer Dance' i Københavns Politigård, men vi respekterer selvfølgelig vores gode, mangeårige samarbejdspartner Københavns Politis trusselvurdering. Det er klart, at vi ikke kan gå på kompromis med publikums, politiets-og medarbejderes sikkerhed. Det er selvfølgelig dybt beklageligt for både gæster, samarbejdspartnere og fonde." 

 

Tim Rushton fortsætter: 


"Og da der kun er 6 uger til arrangementets premiere har vi desværre ikke mulighed for at rykke sommerdansen, da det kræver, at vi skal finde et nyt venue, udvikle publikumsopbygning/scene til et nyt spillested, indgå nye aftaler med vore leverandører og indhente de forskellige tilladelser i en ferieperiode, hvor de fleste offentlige instanser er ferieramt. Denne planlægning tager normalt omkring et halv år at realisere, så selvom vi kan se egnede venues, er der dersværre ingen anden udvej end at aflyse. I stedet arbejder vi nu på højtryk for at finde en god løsning, så vi også i fremtiden kan realisere Copenhagen Summer Dance, men det er endnu uvist hvor" 

 

Der er p.t. solgt knap 3500 billetter ud af ialt 6084 sæder til Copenhagen Summer Dance, der har en publikumskapacitet på ialt 7416 publikummer fordelt på 9 forestillinger herunder 6084 betalende gæster og 1350 gratister.

 

Alle publikummer vil få deres billet refunderet og vil blive kontaktet.