Ana Sendas nomineret som Årets Danser 2014

 
Dansk Danseteater ønsker tillykke til Ana, der er blevet nomineret til årets Reumert som bedste danser. Prisuddelingen finder sted 22. juni på Det Kgl. Teater, og vises direkte på DR K. Ana blev også nomineret i 2012, så vi krydser naturligvis fingre for, at hun modtager prisen denne gang.

Ana Sendas er født i Portugal og uddannet ved Academia de Dança Contemporânea de Setúbal, Portugal. Hun startede som danser hos Dansk Danseteater juli 2009, og har premieret i forestillingerne: Frost, Men in Coats, Love Songs, Fallen from Heaven, Rocking, Rhapsody, Monolith.

 

Vi har talt med Ana i forbindelse med nomineringen:

 

Hvornår startede du med at danse, og hvad er dine styrker som danser?

"Jeg begyndte at danse da jeg var tre år gammel. Efter 14 års skolegang i Portugal blev jeg professionel i 1994, og har siden rejst og arbejdet med mange forskellige kompagnier/kunstnere. Det har været 20 år fyldt med inspirerende øjeblikke, mennesker, steder og kulturer spredt over hele verdenen. Oplevelser der alle sammen har været med til at definere mit udtryk som danser og menneske.


Denne smeltedigel af idéer og kulturer har også gjort, at jeg har stødt ind i udfordringer og tvivl. Jeg er ofte blevet overrasket af uudtalte barrierer. Det at finde et ‘helle’ i de perioder, hvor der har været stille eller ekstrem tryk på, har været nødvendigt for mig at tilstræbe – hvilket tiltider kan være vanskeligt som danser. Men jeg nyder virkelig stadig min karriere som danser. Specielt efter jeg for seks år siden blev mor, har jeg fundet styrket og roen som kan ses i bedste sceniske øjeblikke."

  

Hvad har inspireret dig i arbejdet med Black Diamond?

"Det der giver mig allermest er den inspiration, der udpringer af mine fantastisk dygtige kollegaer i kompagniet. Nogle gange er bare det at se dem danse, nok til at jeg bare deltage.. Set- & kostumedesignet  er også virkeligt interessant og nyskabende, hvilket i sig selv giver et adrenalinsus at være en del af."