Alessandro Souza Pereira modtager prestigefuldt rejselegat

 
Dansk Danseteaters danser Alessandro Sousa Pereira modtager Neel Resling Halperns rejselegat. Det er dermed anden gang, at en modtager af det prestigefulde legat har sit kunstneriske virke i den moderne dans.

Mike Halpern oprettede for 15 år siden Neel Resling Halpern Fonden til minde om sin danske hustru og hendes store arbejde for dansk ballet i USA og Danmark.

 

I år inviterer fonden til et storstilet fundraising arrangement i Bellevue Teatret, søndag 28. oktober kl. 16.30, hvor døtrene Lisa og Michelle uddeler to legater à 30.000 kr. Rejselegaterne går til danserne Alessandro Sousa Pereira fra Dansk Danseteater og Ida Prætorius fra Det Kongelige Teater. De kvitterer med hhv. en solo af Tim Rushton og en koreografi af Bournonville.

 

Brasilianske Alessandro startede som danser hos Dansk Danseteater i juli 2007. Han har skabt flere prisvindende koreografier, og vandt i 2011 årets Reumert talentpris for sin koreografi Crossing Silence. I 2011 vandt Alessandro ydermere rejsestipendiet fra Balletmester Albert Gaubiers Fond.

 

Det er dermed anden gang, at modtageren har sit kunstneriske virke i den moderne dans. I 2006 vandt den daværende danser i Dansk Danseteater Kenneth Carlson, Neel Resling Halperns Mindelegat.

 

Et stort tillykke til Alessandro Sousa Pereira!