6 spørgsmål til den nye danser Martyn Garside

 

Dansk Danseteater vil gerne byde den britiske danser Martyn Garside velkommen, som spritny danser i kompagniet. Vi har derfor sat ham stævne til et par spørgsmål, så vi måske kan lære ham lidt bedre at kende.  

 

1. Hvad var det der gjorde, at du fik lyst til at leve af at være professionel moderne danser?

 Jeg var opslugt af at se dans i fjernsynet bl.a. dansefilmen Grease. Jeg ville vildt gerne være en "T Bird" ( den gruppe som John Travolta var medlem af) og danse med The Pink Ladies. Jeg tror det var det, der var tungen på vægtskålen.

 

2. Hvad har indtil videre været højdepunktet i din karriere?

Det må være, at jeg netop er blevet en del af DDT.

 

3. Hvad inspirerer dig?

Musik. Mennesker. Livet, Døden - og alt det indimellem. 

 

4. Hvad er det, du elsker ved moderne dans?

Jeg elsker friheden i den fysiske bevægelse og det kreative sprog i det at skabe bevægelse.

 

5. Hvordan ser en perfekt dag ud ifølge dig?

Den perfekte dag ville starte med. at jeg på både min ipad og på facebook kunne læse at verden endelig er blevet et fredfyldt sted at være. Et sted som kan inspirere os alle til at tro, at vi kan kan flytte noget sammen, og som kan åbne vores øjne for hvor interessant live kan være.

 

6. Hvad ser du frem til som en del af Dansk Danseteater?

Jeg glæder mig til at lære nyt fra danserne i studiet, at danse med i Black Diamond, og så glæder jeg mig til at nyde og opleve så meget af København som muligt!

 

Martyn Garside er englænder. Han er født i 1984. Uddannet på The Royal Ballet School. Han har danset for The San Francisco Ballet, Ballett Mainz, Zhukov Dance Theatre, Balletboyz and Goteborg Dance Company samt danset værker af - Morris, Taylor, Wheeldon, Forsythe, Touzeau, reischl, Malifant and Umeda.