Nyheder

Pontus Lidberg tiltræder International rådgivende komité om kunst og kunstig intelligens

Dansk Danseteaters kunstneriske leder Pontus Lidberg er tiltrådt i helt ny international komité, der gennem sit kunsteriske virke, skal være med til at sikre opmærksomhed omkring dilemmaerne og risici ved den menneskeskabte og menneskeliggjorte teknologi.

Af Carla Gianetti, 12. maj 2020

 

Ny sæson 2020/2021

Dansk Danseteater og Pontus Lidberg præsenterer en ny dansesæson, der blandt andet indholder Lidbergs internationale succesforestilling Sirene og en helt ny helaftensforestilling af den israelske koreograf-komet Roy Assaf samt spændende nationale og internationale turneer.

Af Carla Gianetti, 12. maj 2020


Dansk Danseteater søger ny forretningsfører med gode ledelseskompetencer og stort politisk netværk

7. maj 2020

Da Dansk Danseteaters nuværende forretningsfører har valgt at gå på pension, søger vi nu en ny forretningsfører med en stærk forretningsmæssig profil samt et omfattende personligt netværk inden for det politiske Danmark og de store fonde. Vi forventer, at vores nye forretningsfører har gode administrative og kommunikative evner og dokumenteret ledelseserfaring. Du vil som vores nye forretningsfører blive daglig leder af de ikke-kunstneriske funktioner og arbejder tæt sammen med kompagniets kunstneriske leder. 

 

STATUS PÅ COVID19 OG PUBLIKUMS SIKKERHED I NÆSTE SÆSON

Vi er rigtig kede af at skulle meddele, at Kentaur, Dyrenes Karneval og Hail to the Good Listener desværre bliver udskudt. Dette skyldes force majeure i forbindelse med COVID19. Vi holder jer orienteret og opdateret på www.danskdanseteater.dk og via vores sociale platforme, og melder ud så snart vi har nye danske premieredatoer.

Copenhagen Summer Dance udskydes også grundet COVID19 til juli 2021. Billetter vil derfor først blive sat i salg slut april 2021.  

Generator - Hail to the Good Listener er udskudt til 28. maj -1. juni 2021. Læs mere HER 

Interview med kunstneren Sergei Sviatchenko

Sergei Sviatchenko eksperimenterer med flere forskellige medier, kunstinstallationer og collager og er i dag anerkendt indenfor moderne kunst. Hans store interesse i mode afspejles ved at eksperimentere med farver og former på nyskabende måder, og er desuden flere gange blevet kåret som en af Danmarks mest velklædte mænd – senest i 2019 af Euroman. Vi har snakket med den dansk/ukrainske kunstner om samarbejdet med Dansk Danseteater i forbindelse med scenografi og kostumedesign til NATTERGALEN.

Af Carla Gianetti, 16. januar 2020

 

Dansk Danseteater søger kvindelige dansere (Lukket for tilmelding)

Dansk Danseteater søger nye kvindelige dansere til den kommende sæson 2020/21

18. dec. 2019


Har du altid drømt om at blive en del af Dansk Danseteaters kompagni?

Så er muligheden her nu! Kompagniet søger nemlig nye kvindelige dansere til sæson 2020/21.


Som danser i Dansk Danseteater får du mulighed for at blive en del af et professionelt dansemiljø, arbejde med anerkendte koreografer fra hele verden og turnére både i Danmark og i udlandet. Du bliver en del af et ensemble med fast base i Operaen ved Det Kgl. Teater på Holmen.

 

Maxim-Jo Beck McGosh modtager prestigefyldt rejse- og uddannelseslegat

Maxim-Jo Beck McGosh modtog torsdag aften endnu en gang Balletmester Albert Gaubiers og Poul Waldorfs Fonds rejse- og uddannelseslegat.

 

27. sep. 2019 
af Carla Rafaella Gianetti

 

Dansk Danseteaters danser Maxim-Jo Beck McGosh fik torsdag aften overrakt det prestigefulde rejse- og uddannelseslegat fra Balletmester Albert Gaubiers og Poul Waldorfs Fond. Stipendiet uddeles hvert år til danske, ungarske og israelske dansere, som en anerkendelse af deres kunstneriske virke.

 

Nye bestyrelsesmedlemmer til Dansk Danseteater

Kulturministeriet udpeger to nye medlemmer til Dansk Danseteaters bestyrelse.

12. jun. 2019

 

Kulturministeriet har udpeget to nye medlemmer til Dansk Danseteaters bestyrelse: Kurt Helles Bardeleben og Lars Bredo Rahbek.

Kurt Helles Bardeleben er advokat og partner i DLA Piper med møderet for højesteret, hvor han primært beskæftiger sig med transaktioner og voldsafgifter mellem det private og det offentlige.

 

Lars Bredo Rahbek har en baggrund som filmproducer og har tidligere været ansat ved Nimbus Film som filmproducer, som fiktionschef i DR og er nu produktionschef i SF Studios Danmark.


Pontus Lidberg modtager prestigefyldt Guggenheim Fellowship legat

Kunstneriske leder af Dansk Danseteater modtager yderst prestigefyldt Guggenheim Fellowship-legat.  

2. maj 2019

Af Carla Gianetti

 

Dansk Danseteaters kunstneriske leder Pontus Lidberg er blevet hædret som kunstner og koreograf, og har modtaget det prestigefyldte Guggenheim Fellowship-legat. Et legat, der hvert år bliver uddelt af John Simon Guggenheim Memorial Foundation i New York. 

 

" Jeg er så super stolt over modtagelsen af denne fornemme pris, der er et flot kunstnerisk skulderklap!" siger Pontus Lidberg.

 

Alessandro Sousa Pereira og Sebastian Kloborg modtager ridderkorset af dannebrogordenen

I forbindelse med Ludvig Holbergs fødselsdag overrakte teaterchef Kasper Holten i dag kongelige ridderordener til kunstnere og medarbejdere på Det Kongelige Teater. I år modtog Dansk Danseteaters to koreografer Alessandro Souza Pereira & Sebastian Kloborg ridderkorset af Dannebrogordenen, som må ses som en kæmpe anerkendelse af deres mangeårige arbejde med dansen.

3. dec.2018

Af Julie Schlytter

 

Alessandro Sousa Pereira har siden 2007 været danser i Dansk Danseteater og har også skabt adskillige koreografier til kompagniet heriblandt powerværket KRASH, som får premiere på Takkelloftet ved Det Kgl. Teater til januar. En forestilling, der kendetegner Alessandros koreografistil med sit pulserende, fysiske og dyriske bevægelsessprog. Læs mere om forestillingen HER

 

Sider