TWO LIONS AND A CASTLE - MALMÖ

TWO LIONS AND A CASTLE - MALMÖ

18. & 19. september 2021


EN HÅNDFULD SKÆVE EKSISTENSER, EN DESPERAT HAVFRUE, KVINDER I SLOW MOTION GALOP & SKØRE SANGE. 


Groteske karakterer på scenen
Hvordan skaber man stor kunst? Et ultimativt og storslået show, der får publikum til at dåne af ren og skær lykkerus? Og hvad med alt det, der bliver sorteret fra i processen? Disse spørgsmål bliver taget under kærlig behandling af koreografen Roy Assaf, som er en mester i at forene det vanvittige med det alvorlige. I forestillingen møder vi en række vidt forskellige skøre skæbner, og snart tegner der sig et potpourri af små satiriske nedslag inspireret af kunstnerens iver efter at skabe det ”perfekte show”. 


Israel som nøgle til forståelse  
Roy Assaf har tidligere skabt værker for nogle af de mest indflydelsesrige spillesteder i verden, bl.a. Batsheva Dance Company i Tel Aviv og Baryshnikov Arts Center i New York. Hans forestillinger har et stærkt teatralsk præg, et effektfuldt fysisk udtryk og en naturlig indlevelse, hvilket alt sammen har gjort ham til en af Israels mest efterspurgte koreografer. Netop hans israelske baggrund er en nøgle til forståelse af ham som koreograf. Israel er et af de førende lande indenfor moderne dans, som i 1990’erne blomstrede, ikke mindst takket være internationalt kendte koreografer som Ohad Naharin, der udviklede bevægelsessproget Gaga, tillige med Itzik Galili og Rami Be’er. Senere fulgte Roy Assaf og dansen i Israel og er i dag verdenskendt for at være både umiddelbar, fysisk perfektioneret, modig, sensuel og suggestiv. Adjektiver som også kommer til udtryk i Roy Assafs værker.

 

En intuitiv og fantasifuld koreograf
Roy Assafs arbejdstilgang er intuitiv, hvilket betyder at hans værker bliver til som en udveksling mellem ham som koreograf og danserne. Denne udveksling er værkets force og en metode, som en kendetegnene ved hans kreative og kunstneriske proces. I mødet mellem dansere og koreograf skal der etableres en tillid, som er altafgørende i udvekslingen af kreative ideer. Ideer, der ofte er relateret til menneskelige relationer, nærvær og indre kampe. Roy Assaf beskriver selv dansen som et ’filter’ for hans egen indre verden. Det er netop disse menneskelige grundvilkår,  der er centrale i Assafs værker. Han har I tidligere værker beskæftiget sig med svære emner som politisk undertrykkelse, køn, krig og diskrimination – som regel med en humoristisk krog – så værket bliver et skævt blik på samfundsdebatten.

 

Støttet af: William Demant Fonden og Beckett Fondens


Koreografi: Roy Assaf 

Dansere og medskabere: Dansk Danseteater 

Scenografi: Raphael Frisenvænge Solholm og Roy Assaf 
Lysdesign: Raphael Frisenvænge Solholm  
Kostumedesign: Maria Ibsen og Roy Assaf 

Koreografisk assistance: Avshalom Latucha and Ariel Cecelia Freedman 

Musik produktionlyddesign & redigering: Mikkel Larsen 
Musik: Mikkel Larsen; dansk folkesang; "Tamechomaf Kristin Bjerkestrand 
Ord: Roy Assaf, Jessica Lyall, Ariel Freedman 

Inspiration til tekst: Ohad Zehavi, "An Invitation to Perform", Bezalel Journal of Visual and Material Culture 1 (2014) 
Tekst "Joe the mermaid": Emilie Leriche, Lucas Threefoot, Lukas Hartvig-Møller, Edward Pearce, Jessica Lyall, Roy Assaf 

Sted & tider: 

18. & 19. september 2021

Skånes Dansteater, Malmö

ca. 1 time
220 SEK