SIRENE

SIRENE

28 Juli Athen
SIREN TOUR - ATHENS
Sirene 

SIRENE åbnede Festival Occidente Oriente i Rovereto i Italien i august 2018.

 

SIRENE er opkaldt efter de mytiske skabninger, som lokket søfolk med deres sang og tvang dem til at kaste sig i havet. Kun Ulysses formåede at modstå deres kald ved at stoppe  besætningsmedlemmernes øre med voks og binde sig til skibets mast. Dette værk behandler Ulysses urealiserede lyster, der aldrig kan opfyldes, og Sirenens sang som kreativ kilde til en impulshandling. Arbejdet fortæller ikke myten eller nogen historie, men er inspireret af dens temaer om længsel, kreativitet og uventet ensomhed.

 

SIREN inddrager - som en del af sit visuelle design – projiceringer og animationer af Jason Carpenter, der alt sammen går i clinch med dansen. Vand og billeder af vand skaber en verden defineret af havet, hvor søfolk kan lade sig fortabe og dø, og hvor sirenerne lever. SIREN iscenesættes til Franz Schuberts klaver Sonata nr. 18 sammen med en original score af komponisten Stefan Levin, der blander akustiske instrumenter med samplede urbane - og digitale lyde.

 

SIRENE modtog en Villanueva Award som en af de bedste forestillinger, der blev præsenteret på Cuba i 2018. Villanueva Awards er givet af UNEAC, National Union of Writers and Artists of Cuba.

 

"Sirene har alle kendetegnene ved mesterværk ... Et både sart og meget fortættet værk,der udstråler en følelse af sandhed, og er realiseret med en sjælden udtryksfuld klarhed"

LA REPUBBLICA

 

"Lidberg demonstrerede et grundfæstet modent udtryk og evnen til at omdanne en initial ide til et koreografisk værk, der på en gang er struktureret og komplet"

IL SOLE 24 ORE

Sted & tider: 

Athen

28. juli, 21.00

Stavros Niarchos Hall

-