The Rain og Labyrinth Within

The Rain og Labyrinth Within

18. & 19. juni kl 20:00

 

Dansk Danseteater præsenterer for første gang i Danmark dansefilmene The Rain og Labyrinth Within, skabt af kompagniets leder Pontus Lidberg.

 

Da Dansk Danseteater grundet Covid19 desværre har været nødsaget til at udskyde forårets og sommerens forestillinger, er det med stor begejstring, at vi i stedet har fået mulighed for at søsætte andre initiativer – heriblandt to filmaftener på Takkelloftet, hvor danseaficionados kan få tilfredsstillet en lille flig af deres dansefeber. Selvfølgelig med god afstand og håndsprit til rådighed.


Passionerede møder i sommerregnen
Aftenens første film er The Rain (2007) og består af en række dagligdags-tableauer med mennesker i forskellige livsfaser. Forhold formes og afsluttes, minder fra fortidens møder blandes med længsel efter nye møder, der endnu ikke har fundet sted. Dansen overtager langsomt og danner usynlige tråde, og snart står det klart, at alle medvirkende er forbundet. Den silende regn påvirker dem alle. 

 

Eksistentiel thriller med intense moderne duetter
Dansedramaet Labyrinth Within (2011) bliver aftenens anden film på programmet. Værket er en eksistentiel thriller om nagende jalousi i en serie af intense duetter, hvor fantasi og virkelighed filtres sammen. Filmen udspiller sig en midsommeraften, hvor det nordiske lys trænger ind fra alle sider i den ellers mørke lejlighed, der næsten går hen og bliver en fjerde karakter.  Den amerikanske komponist David Lang har skabt den dramatiske filmmusik med Maya Beiser som solo-cellist. I filmen medvirker den verdensberømte moderne balletdanser Wendy Whelan (tidl. solodanser ved New York City Ballet og assisterende Kunstnerisk Leder ved NYCB fra 2019), skuespiller Giovanni Bucchieri og koreograf Pontus Lidberg. 

 

Flot modtagelse i New York Times 
Begge dansefilm er blevet flot modtaget, og The New York Times beskrev filmen The Rain som: "Uforglemmelig. The Rain illustrerer, at dans på film er noget ganske andet end på en scene."

Labyrinth Within vandt ”Best picture” på Dance on Camera Festivalen i 2012, og Pontus Lidberg blev tilmed nomineret til en New York Dance and Performance Award Bessie i Visuelt Design for selvsamme værk. New York Times skrev: "fortalt uden at mime og drevet af følelsesmæssige og psykologiske teksturer ... [Lidberg] forløser ballettens akademiske sprog på sublim vis og formår at komme udenom de kloge klichéer af for meget moderne bevægelse pakket ind i form. Det er forfriskende at se en ballet omfavne tilbageholdenheden." 


Sikkerhed i forbindelse med Covid19

Dansk Danseteater og Det Kgl. Teater følger myndighedernes anbefalinger og har derfor valgt at sætte hvert andet sæde i salg for på den måde at sikre god afstand mellem vores publikum. Derudover er antallet af publikummer reduceret til det halve dvs., at Takkelloftet nu har plads til 96 publikummer i salen. Vi sørger selvfølgelig også for adgang til håndsprit. Det er vigtigt, at man bliver hjemme, hvis man føler dig syg eller har syptomer på sygdom. Det er muligt at få refunderet sine billetter, hvis man er syg eller af anden årsag ikke har lyst til at komme i teatret alligevel. Læs mere om det HER

 

Yderligere info om sikkerhed i teatret HER

 

Mad & drikke
Baren på Takkelloftet er desværre ikke åben endnu grundet Covid19, men både Reffen og Broens Gadekøkken ved Inderhavnsbroen er åbnet igen, så man kan få sig en bid mad og lidt køligt at drikke før og/eller efter filmen.  

Sted & tider: 

18. og 19. juni kl 20:00

1 time
65,- ink gebyr