NATTERGALEN (TURNÉ)

NATTERGALEN (TURNÉ)

– To nyskabende koreografier om selvopofrelse og det naturliges sejr over det kunstige til live musik af DEN SORTE SKOLE & med collageinspireret scenografi af kunstneren SERGEI SVIATCHENKO.

 

 

’Nattergalen’ er en dobbeltforestilling skabt af nogle af Danmarks mest efterspurgte koreograftalenter indenfor den moderne koreografi; Sebastian Kloborg og Alessandro Sousa Pereira, som begge netop har modtaget Ridderkorset af Dannebrogordenen (2018). Duen Den Sorte Skole har nykomponeret musikken og den dansk/ukrainske collagemester Sergei Sviatchenko har kreeret et fabulerende scenedesign.

 

Sebastian Kloborgs værk tager udgangspunkt i temaer og motiver fra både Oscar Wildes novelle ’Nattergalen og Rosen’ og H. C. Andersens evigtgyldige’Nattergalen’ fra 1843 om det naturliges sejr over det kunstige. Forestillingens anden del er skabt af den brasilianske koreograf Alessandro Sousa Pereira, der genfortolker den paradoksale og hjerteskærende fortælling ’Nattergalen og Rosen’ af Oscar Wilde. Han er bl.a. inspireret af den oprindelige fortællings overordnede tema om den både meningsløse og brutale selvopofrelse.


Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Sebastian Kloborg
Dansere:
Dansk Danseteaters dansere
Scenograf: Sergei Sviatchenko
Musik: Den Sorte Skole (spiller live)
Kostumer: Maria Ipsen
Lysdesign: Raphael Frisenvænge Solholm
Dramaturg: Sosha Teperowska & Amanda Linnea Ginman

Sted & tider: 

DK-turné fra d. 29. jan.-6. marts 2020

29. jan. Nykøbing F
30. jan. Ballerup
3. feb. Hørsholm
5. feb. Slagelse
6. feb. Vejle
7. feb.  Sønderborg
12. feb. Rødovre         
14. feb. Flensborg      
19. feb. Viborg             
21. feb. Helsingør       
26. feb. Stevns
4. mar. Vordingborg
5. mar. Roskilde
6. mar. Roskilde           

1 time og 15 min. inkl. pause
-