KENTAUR TURNÉ

KENTAUR TURNÉ

Dansk Danseteaters nye kunstneriske leder Pontus Lidberg præsenterer sin første store nationale co-produktion med Det Kongelige Teater. Et billedstærkt værk om de menneskelige konsekvenser ved kunstig intelligens.

 

Har en kunstig intelligens virkelige følelser, bevidsthed og længsler?

Svaret er: ikke endnu.

 

Men intelligent teknologi kan allerede nu manipulere og forføre os mennesker ved at afkode følelser og stemninger gennem avancerede algoritmer. Spørgsmålet er, om kunstig intelligens i fremtiden vil være i stand til at ydnytte os? Og i så fald hvilke konsekvenser det vil få for vores medmenneskelighed? Og vil det kræve, at vi udvikler os til en hybrid – en kentaur?

 

KENTAUR er Dansk Danseteaters nye kunstneriske leder Pontus Lidbergs første store co-produktion mellem Dansk Danseteater og Den Kongelige Ballet i samarbejde med Cecilie Waagner Falkenstrøm (kunstner med speciale i kunstig intelligens). Lidberg ønsker at skabe en markant og visuelt appellerende danseforestilling om den menneskelige tendens til at projicere følelser over på maskiner. Den specialkonstruerede kunstige intelligens, der kan simulere samvittighed, følelser og intentioner, er både medskaber og medvirkende i selve forestillingen. Publikum vil derfor få mulighed for at interagere med den kunstige intelligens og lære den at kende.

 

For Lidberg er det vitalt, at den moderne dans beskæftiger sig med nutidens og fremtidens problematikker, og den kunstige intelligens er uden tvivl kommet for at blive. IBM's Watson-computer overgår selv eksperterne i tests i almen viden. Vi eksponeres for reklamer på Facebook skabt af en algoritme, der kan skræddersy indhold specifikt til os. Der findes programmer, der kan styre kampfly under luftangreb, og kunstig intelligens, der kan læse billederne fra en mammografiscreening hurtigere og mere præcist end en læge. Kunstig intelligens har åbnet op for et helt nyt kapitel i menneskehedens historie, hvilket fik den verdenskendte fysiker Stephen Hawking til, allerede i 2014, at udtale, at han frygtede, at intelligente maskiner kan blive menneskehedens dødsdom. 

 

Mon Hawking får ret?

 

Koreografi og scenografi: Pontus Lidberg
Kunstig intelligens: Cecilie Waagner Falkenstrøm
Audio og Visual Design: Ryoji Ikeda
Computer Programming for Visuals: Tomonaga Tokuyama
Lysdesign: Raphael Frisenvænge Solholm
Kostumedesign: Rachel Quarmby-Spadaccini
Dramaturgi: Adrian Guo Silver
Musik: Schubert mfl.  
Dansere: Dansk Danseteater
Co-production: Det Kgl. Teater
Samarbejde: NYU, Center for Ballet and Arts

 

For mere information kontakt venligst:
Anne-Kari Ravn
Business Manager
Mobile: (0045) 22 17 79 27
Phone (0045) 33 69 22 01

anne-kari@danskdanseteater.dk

 

 

1 time