HAIL TO THE GOOD LISTENER

HAIL TO THE GOOD LISTENER

28- maj - 1. juni 2021 Takkelloftet

Et nyt ensemble værk skabt af koreograf Marie Topp. 

 

Fem kvinder bevæger sig i en slags meditativ ’slow-motion’ koreografi. Tiden står stille. Danserne er klipper, de er vand. De forandrer og forandres af deres omgivelser. De fem kvinder sidder fast, de flyder - i et spændningsfelt af modstand og overgivelse. I en kollektiv bevægelse, læner de sig mod en fælles fortid. De skaber en plads for forandring.

 

Nærværet af naturens kræfter i scenerummet og performerens krop er en gennemgående tematik i Marie Topps koreografiske praksis. Gennem somatiske og meditative praktikker fremmaner hun landskabslignende scenarier i scenerummet. Gennemgående i dette æstetiske sprog er placeringen af mennesket/performeren i en oscillerende relation, på samme tid isoleret fra og forbundet til sine omgivelser. Narrativer og abstraktioner skabes i det associationsflow, der opstår mellem værket og betragteren.

 

Forestillingen er sidste, afsluttende del af en triologi af værker, der undersøger sansernes kompleksitet.  Første værk i serien Liaisons (2018) adresserer synssansen. I duetten udforskes potentialer og tilstande, som opstår når blikket er uskarpt og sløret udfra præmissen at måden, vi ser på definerer, hvad vi ser. Soloen Oceanic (2020) er en refleksion over det at lytte og lydens hierarkier. Hail to the Good Listener afrunder denne mangeårige kunstneriske undersøgelse af politiske og kulturelle strukturers indlejring i sansningen. 

 

GENERATOR – Choreographic Fellowship

Kompagniets flerårige satsning GENERATOR er en kurateret aften, hvor én eller flere, fremadstormende koreografer får mulighed for at skabe samtidsværker i samarbejde med kompagniets dansere. På den måde får talenterne mulighed for både at udvikle deres kunstneriske idéer og individuelle koreografiske stil. 

 

DET KUNSTNERISKE HOLD

Koreograf: Marie Topp
Dansere: Dansk Danseteaters dansere
Lydkunstner: Julia Giertz 
Lysdesign: Mårten K. Axelsson
Kostume: Maria Ipsen 

 

Interview med Marie Topp: https://friktionmagasin.dk/lyt-koreograf-marie-topp-248e6a11a23 .

 

GENERATOR –Choreographic Fellowship

Kompagniets flerårige satsning GENERATOR er en kurateret aften, hvor en eller flere, fremadstormende koreografer får mulighed for at skabe samtidsværker i samarbejde med kompagniets dansere. På den måde får talenterne mulighed for både at udvikle deres kunstneriske idéer og individuelle koreografiske stil. 

 


NB 
Dansk Danseteaters forestillinger og publikums sikkerhed

Når vi igen åbner teatret for publikum, vil vi iværksætte en række forholdsregler, som støtter op om de generelle anbefalinger vedr. hygiejne, fysisk afstand, mv. Myndighedernes anbefalinger opdateres løbende, og vi vil til enhver tid følge alle gældende regler og anbefalinger. Hvis det mod alle forventninger skulle ske, at vi ikke kan gennemføre forestillinger, vil alle publikummer med billet kunne få pengene retur.  Man kan derfor roligt købe billetter til den kommende sæson.

 

Pas godt på jer selv og hinanden - vi glæder os til at se jer efter sommerferien!

 
Hvis du har spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os på: info@danskdanseteater.dk eller presse@danskdanseteater.dk 

Sted & tider: 

Takkelloftet, Det Kgl. Teater
kl 17:00 eller 20:00 2021


 

45 min.
140,- - 210,-