DON'T LEAVE ME ALONE - DK turné

DON'T LEAVE ME ALONE - DK turné

moderne dans, dansk danseteater, ballet, kunst, moderne kunst, klassisk musik
Foto: Søren Meisner 

DIDY VELDMAN

Den hollandske koreograf Didy Veldman er født i 1967 og er uddannet ved The Scapino Academy i Amsterdam. Efter endt uddannelse dansede hun med flere fremtrædende kompagnier som Scapino Ballet, Ballet du Grand Théâtre de Genève og Rambert Dance Company.

I 1992 ønskede hun for alvor at hellige sig koreografien, og hun startede derfor sit eget dansekompagni under navnet Alias. Det første værk ”En Manque” blev flot modtaget og vandt tilmed to store koreografiske priser: Dance Exchange International 1993 og Prix Romand des Briller 1994. Didy Veldman blev i 1994 en del af det anerkendte Rambert Dance Company.
I 2000 forlod Veldman Rambert for at koncentrere sig fuldt ud om sin koreografiske karriere, og hun har siden skabt et hav af værker til blandt andre: Les Grands Ballets Canadiens de Montréal (Canada), Ballet Gulbenkian (Portugal), Cedar Lake Contemporary Ballet(USA), Rambert Dance Company (England), Cullberg Baletten (Sverige), Royal New Zealand Ballet (New Zealand), Island Dance Company (Island) m.fl.

Veldman kombinerer moderne dans med klassisk teknik, og hendes koreografiske særpræg består bl.a. i hendes evne til at mixe kunstgenrer på en atletisk, opfindsom og fysisk måde altid med afsæt i den menneskelige fortælling. Hun arbejder tæt sammen med billedkunstnere, designere og komponister, og musikken spænder fra klassiske værker over jazz, elektronisk til ny kompositionsmusik.

 

WUBKJE KUINDERSMA

Den hollandske koreograf, danser og ”shooting star” Wubkje Kuindersma er født i Cameroun af hollandske forældre. Hun er uddannet danser fra Codarts /Rotterdam Dance Academy i Holland, hvor hun dimitterede i 1998.

Som danser har hun gæsteoptrådt for flere anerkendte kompagnier heriblandt Nürnberg Ballet, Gulbenkian Ballet, Random Dance, Dansk Danseteater mfl., men fandt hurtigt ud af, at hun ville hellige sig det koreografiske arbejde. Kuindersma anses som en af Hollands mest spændende, up-and-coming koreografer lige nu, og hun har de seneste år opnået stor anerkendelse både i –og udenfor Hollands grænser. Som koreograf er hun fascineret af synergien mellem dans og teater, og hendes værker forstår at bygge bro mellem den moderne dans og klassisk teknik.

Hendes første koreografi ”Aquasomnia” modtog den prestigefulde pris for ”bedste koreografiske originalitet” og for ”uovertruffen bevægelseskvalitet” i koreografi-konkurrencen U30 i Køln i 2010. Siden da er det gået stærkt for Kuindersma, som allerede har koreograferet for flere anerkendte dansehuse som Korzo Theatre, Noverre Society, The National Youth Ballet, Codarts m.fl.

I maj 2016 modtog Kuindersma talentprisen BNG Bank Dance Award, og hun blev i 2015 udtaget til talentudviklingprojektet DANSLOKAAL af det prestigefulde hollandske dansehus Korzo.

Vores digitale og interaktive undervisningsmateriale er målrettet til folkeskolens øverste klasser, gymnasiet, HF og højskoler.

Materialet kan downloades ved at trykke på linket HER

Vi har efter aftale med koreografen Wubkje Kuindersma - der står bag aftenens ene værk 'Tales of a Nordic Mind' - fået lov at publicere nedenstående digt, som hun har skrevet i forbindelse med sin research til værket. 

 

Tales of A Nordic Mind

  

the distance to the house

only a few meters

yet some days they 

seemed unbearably long

like never-ending stones

repeating themselves unnoticed

 

where to go

if the road is embracing itself

like the world is hiding

its truth

beneath a layer of pretend

 

like a layer of glass

holding its truth

only to unfold in ones face

if one really dares to look

closely

 

reflecting 

mirroring

transparency

 

if to look beyond

is only  a matter of stretching ones mind

how to stretch

if everything seems frozen?

 

maybe my breath will give me the answer

breath on glass

glass on breath

 

if only one could see

what really was beneath

 

 

©wubkje kuindersma

 - En anmelderost danseaften om sociale masker og nordiske billeder til berømte musikstykker fortolket af bl.a. jazzlegenden Nina Simone, Kronos Quartet & Jóhann Jóhannsson

 

DON’T LEAVE ME ALONE er  dobbeltforestilling skabt af to af Nordeuropas mest spændende kvindelige koreografer lige nu: den anerkendte Didy Veldman og ”shooting star” Wubkje Kuindersma.

 

FRAME OF VIEW blev hyldet af både kritikere og publikum til premieren i New York - og får nu endelig sin Danmarkspremiere med Dansk Danseteaters dansere. Veldmans værk er et humoristisk og hæsblæsende værk om individets evne til at bruge sociale masker. Danserne springer ind og ud af store følelser som jagende jalousi over maveknugende ensomhed til boblende begær danset til musikalske klassikere fortolket af bl.a. Nina Simone og Kronos Quartet.

 

TALES OF A NORDIC MIND, Kuindersma’s helt nykoreograferede værk til Dansk Danseteater har hun fundet sin inspiration i de nordiske fortællinger og mytologiske historier om savn, kærlighed og længsel.  

De fleste turnéarrangører har bedt om en introduktion til forestillingen. Læs mere om billetpriser, forestillingsintroduktioner og eventuelle workshops på de enkelte arrangørers site. (Links til disse findes her til højre)


Koreografi: Didy Veldman og Wubkje Kuindersma
Musik: Philip Feeney, Ali Zadeh, Franguiz, Jacques Brel, Nina Simone, Golijov, Kronos Quartet, Gaite Parisienne, Offenbach, Dean Martin, Anastaja, Kimmo Pohjonen, Jóhann Jóhannson
Kostumer: Miriam Buether (Didy) og Bregje van Balen (Wubkje)
Scenografi: Miriam Buether (Didy) 
Lysdesign: Ben Ormerod (Didy) og Jacob Bjerregaard (Wubkje)

 

Sted & tider: 

DON'T LEAVE ME ALONE 
På turné i hele landet
Fra d. 20. januar til 23. marts 2018

 

Januar

20-28 København

30 Kolding
31 Vejle

 

Februar

01 Flensborg
07 Rødovre
08 Helsingør
09 Birkerød
17 Ishøj - ARKEN

19 Esbjerg
20 Assens
28 Vordingborg

 

Marts

01 Ballerup
05 Nykøbing Falster
07 Viborg
08 Randers
09 Fredrikshavn
14 Hjørring
19 Odense
21 Slagelse
22 Roskilde
23 Roskilde

90 min ink. pause
Varierer
POLITIKEN
"ALT I ALT EN danseaften, der vidner om Rushtons evne til at nå ud til et bredt dansepublikum med kvalitetskoreografi"
    
BØRSEN
     
JYLLANDS POSTEN
"Aftenen igennem demonstrerer kompagniet, hvor teknisk suverænt det er. "
     
SCENEKANTEN
"Jeg er simpelthen bare blæst væk over den oplevelse, jeg havde i selskab med Dansk Danseteater."
     
CPH Culture
" De farverige kostumer, nogle velvalgte musikindslag og vekslen mellem alvor og sjov gør forestillingen til en udelt fornøjelse."
    
XQ28
"Dansk Danseteater har med sit nyeste program, Don't Leave Me Alone, skabt en smuk diverterende danseaften der viser et kompagni i sikker topform."
     
New York Times
En hylende morsom slow-motion kamp; et horror-movie ansigt, der kommer ud af en gummidør. Veldmans Frame of View er en mindeværdig teateroplevelse - en menneskelig komedie og tragedie i ét og samme værk.
The Globe and Mail
Veldmans begavede Frame of View danses til en musikalsk collage og er både vidunderlig morsom, ironisk og melankolsk på same tid.
The Star Ledger
Publikum føler sig som en del af en meget autentisk teateroplevelse.