DANSEVISNING & ART TALK

DANSEVISNING & ART TALK

24. AUGUST, TIVOLIS KONCERTSAL 
DANSEVISNING & ART TALK  

Cecilie Waagner Falkenstrøm er en ung prisbelønnet kunstner, der arbejder med og bruger de nye medier til at skabe interaktive kunstværker. Kunstværker der har været udstillet i både London, Beijing og København. Hendes "Kunstig intelligens FRANK" er blevet tildelt den internationale digitale kunstpris "Lumen-prisen 2017", "BCS kunstig intelligenspris" og den britiske kunst- og humaniora forskningsråds pris "TECHNE Award 2017".

 

Cecilie Waagner Falkenstrøm stiller med sin kunst skarpt på de etiske og eksistentielle muligheder og dilemmaer, som kunstig intelligens medfører for vores liv, de menneskelige relationer såvel som for kunsten. Cecilie Waagner Falkenstrøm står bag den kunstige intelligens i KENTAUR, som er skabt ved hjælp af førende machine intelligence technology og deep learning algorithms.    

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pontus Lidberg er en anmelderrost koreograf, en visionær kunstner og filmskaber. Han er opvokset i Stockholm, Sverige og er uddannet danser ved the Royal Swedish Ballet School. Derudover har han en MFA i Contemporary Performing Arts fra the University of Gothenburg, Faculty of Fine, Applied and Performing Arts. Som koreograf har Lidberg skabt værker for toneangivende ballet – og dansekompagnier som New York City Ballet, Paris Opera Basllet, Martha Graham Dance Company, Les Ballets de Monte-Carlo, Semperoper Ballet Dresden, Royal Swedish Ballet, Le Ballet du Grand Théâtre de Genève, Balletboyz, Beijing Dance Theatre, Morphoses og sit eget tidligere kompagni 'Pontus Lidberg Dance'. Lidberg har som koreograf iscenesat mere end 40 urpremierer rundt omkring i hele verden for toneangivende kompagnier som bl.a. New York City Ballet, Paris Opera Ballet og Martha Graham Dance Company.

 

KENTAUR er Dansk Danseteaters kunstneriske leders første helaftensforestilling for kompagniet, og forestillingen bliver en stor kunstnerisk satsning, der skal realiseres i samarbejde med Den Kongelige Ballet, Cecilie Waagner Falkenstrøm, ph.d. ved Royal College of Art i London, som arbejder i krydsfeltet mellem kunstig intelligens (Al), kunst og filosofi samt ikke mindst med Japans førende elektroniske komponist og videokunstner Ryoji lkeda.

 

For Lidberg er det vitalt, at den moderne dans beskæftiger sig med nutidens og fremtidens problematikker, og den kunstige intelligens  er uden tvivl kommet for  at blive. Fænomenet  fik allerede i 2014 den verdenskendte fysiker Stephen Hawking til at udtale, at han frygtede, at intelligente maskiner kan blive menneskehedens dødsdom. Mon Hawking får ret?

 

Har en kunstig intelligens virkelige følelser, bevidsthed og længsler? Svaret er: ikke endnu. Men intelligent teknologi kan allerede nu manipulere og forføre os mennesker ved at afkode følelser og stemninger gennem avancerede algoritmer.

 

 

 

 

Peter Bo Bendixen er uddannet ved Det Kongelige Teaters Balletskole. Han var solist ved Hamburgballetten fra 1986-89 og var fra 1993 solodanser ved Den Kongelige Ballet. Fra 2006 har han været balletchef i Tivoli med ansvaret for Pantomimeteatret og de internationale balletgæstespil. I 2012 etablerede han Tivoli Ballet Skole. Peter Bo Bendixen er kendt for sin mørke, dramatiske udstråling, både i helteroller som gennembrudsrollen Amleth, Albrecht i Giselle og Junker Ove i Et Folkesagn og i dæmoniske roller som Rothbart i Svanesøen. Han virker desuden som arrangør af solistgæstespil og instruktør af Bournonville-balletter i udlandet.

 

Kilde: Den Store Danske, skrevet af Anne Middelboe.

ET TANKEVÆKKENDE MØDE MELLEM DANSERE OG KUNSTIG INTELLIGENS


I forbindelse med Tivolis Balletfestival inviterer Tivoli og Dansk Danseteater til et særarrangement i Tivolis Koncertsal, hvor der vil blive vist uddrag fra danseforestillingen Kentaur i kombination med en Art Talk med den prisvindene AI-kunster Cecilie Falkenstrøm og koreograf Pontus Lidberg. Samtalen vil blive modereret af Tivolis balletchef, Peter Bo Bendixen. 


 

Glæd jer til at få en unik forsmag på forestillingen Kentaur – en ambitiøs kunstnerisk co-produktion præsenteret af Dansk Danseteater, Den Kongelige Ballet, Festival Oriente-Occidente og Théâtre National de Chaillot. En forestilling, der undersøger de menneskelige konsekvenser ved kunstig intelligens og teknologiens magt.

 

Danseuddrag fra Kentaur
Dansk Danseteaters dansere går sammen på scenen med den kunstige intelligens i den helt nye forestilling, Kentaur, som der vises uddrag fra i Tivolis Koncertsal. Kentaur er Dansk Danseteaters kunstneriske leder og koreografen Pontus Lidbergs første store nationale premiere produceret til Skuespilhusets Store Scene. Værket er opkaldt efter Kentauren – et fabeldyr kendt fra den græske mytologi – halvt menneske og halvt hest. Men en kentaur er også et begreb, man anvender, når computerteknologi benyttes til at opgradere et menneskes egenskaber.

 

Art talk om kunst & kunstig intelligens
Særarrangementet vil udover dans bestå af en art talk med koreografen bag forestillingen Pontus Lidberg og kunstner indenfor kunstig intelligens Cecilie Falkenstrøm. Emnet for aftenens samtale bliver kunst, samfund og kunstig intelligens med udgangspunkt i forestillingens specialudviklede kunstige intelligens ”David”,  der både er medskaber og medspiller i værket.

 

Aftenens program varer ca. 1 time, uden pause.


Forestillingen har premiere på Festival Oriente Occidente i Italien i begyndelsen af september 2020. 

Forestillingen skulle have haft sin store DK-premiere i maj i år, men grundet COVID19 får forestilling nu sin premiere i Danmark på Skuespilhusets Store Scene,
Det Kgl. Teater i oktober 2021. 

Sted & tider: 

24. AUGUST KL 17:00 & 19:30 / TIVOLIS KONCERTSAL 

1 time