CARMINA BURANA - DANMARKSTURNÉ 2015

CARMINA BURANA - DANMARKSTURNÉ 2015

Carmina Burana, moderne dans, ballet, Dansk Danseteater, Tim Rushton, koreografi, forestilling
Carmina Burana, Photo: Henrik Stenberg 

Carmina Burana

 

– En eksplosiv, moderne danseforestilling

 

Dansk Danseteaters forestilling Carmina Burana danses til Carl Orffs eviggyldige, musikalske storværk af samme navn. Koreografien er skabt af kompagniets to prisbelønnede og anmelderoste, unge koreografer: brasilianske Alessandro Sousa Periera og italienske Fabio Liberti. 
Dansk Danseteaters 'Carmina Burana' bliver en danseforestilling bestående af to dele, hvor koreograferne har ladet sig inspirere af middelalderens underfundige fabler og fortællinger om sort magi, hoffets pomp og pragt og gadens galninge.  


Fængende og storslået musik

Carmina Burana er en moderne klassiker inden for symfonisk musik og titlen vil klinge velkendt hos mange. Værket blev komponeret af tyskeren Carl Orff i 1936 og er baseret på samfundssatiriske vers og kærlighedsviser fra middelalderen. Ved at udsætte de krasse tekster for massive rytmer og smældende korstemmer, skabte Carl Orff et af det 20. århundredes mest populære musikværker – et værk, der selv i dag kan blæse selv den mest klippefaste musikkender omkuld.


Hofliv og fattigfolk

I Fabio Libertis koreografi møder vi messende nonner, trippende tjenestefolk og hoffet, der med flæsekraver, sortmalede øjne og ekspressiv mimik lever livet på godt og ondt. Det hele danses og formidles med et forfriskende strejf af både humor og ironi.  Koreograf Alessandro Sousa Pereira har på samme vis ladet sig inspirere af middelalderlivet, men i hans del udspiller dansen sig hos en gruppe fattige, skøre eksistenser, som med krumme fingre og ængstelige blikke strejfer omkring.

 

Alt i alt indeholder Carmina Burana som orkesterværk en række musikalske og alment menneskelige historier, der er oplagte at videreudvikle til en moderne og legesyg danseforestilling, som både hylder musikken og dansen, de gejstlige og de gale, kærligheden og de jordiske glæder!


Tim Rushton om forestillingen: 

”Efter 14 år som kunstnerisk leder og koreograf i Dansk Danseteater giver jeg nu stafetten videre til to af kompagniets yngre koreografiske talenter. De tilfører virkelig Carl Orffs musik en ungdommelig vildskab og energi, og jeg glæder mig til at se det færdige værk. Jeg må sige, at det tegner godt. ” – Tim Rushton, Kunstnerisk leder og Koreograf 

 

Her kan man går videre til:

Praktiske Informationer

Særarrangementer

Downloads - Salsgsmateriale, pressemeddelelse, pressebilleder og undervisningsmateriale

 

 

Koreografi: Alessandro Sousa Pereira & Fabio Liberti 
Musik: Carmina Burana by Carl Orff, © Bournmouth Symphony Chorus & Orchestra with David Hill. 2011.    

Lys Design: Jacob Bjerregaard 
Medvirkende: Danserne fra Dansk Danseteater 

Sted & tider: 

På turné i Danmark i 2015

 

Januar

 

Marts

15.-24. København

       

02. Assens

26. Helsingør TurPre

 

03. Horsens

27. Slagelse

 

04. Aarhus

28. Rødovre

     

05. Aarhus

29. Hillerød

 

06. Frederikshavn

 

 

10. Vordingborg

Februar

 

11. Stevns

01. Roskilde

 

13. Birkerød

06. Rønne

 

16. Aalborg

16. Sønderborg

 

17. Hjørring

17. Esbjerg

 

21. Ballerup

18. Aabenraa

 

23. Nyk. Falster

19. Husum-Tyskland

 

24. Næstved

20. Hvidovre

 

25. Odense

24. Silkeborg

 

26. Fredericia

25. Viborg

 

 

26. Randers

 

 

 27. Vejle

 

 

 

 

 

 
Berlingske
Syv superdygtige dansere i Dansehallerne (..)et yderst stemningsfuldt værk fyldt med groteske, skrøbelige og sælsomme skikkelser
    
Børsen
Sjældent er Carl Orffs storværk "Carmina Burana" blevet tolket med så eksplosiv, sanselig og ikke mindst humoristisk en vinkling som i det her tilfælde.
     
Magasinet KBH
..en tankevækkende oplevelse med delikate overraskelser og imponerende moves. Med fremragende dansere fra den internationale trup, der over de næste par måneder spinner det vilde skæbnehjul i resten af landet
    
XQ28
en aften med eksplosiv musik og dans i højt gear
    
DANS Tidningen
Helt otroligt kul
Terpsichore
Carmina Burana, har fået nyt liv i en humoristisk, stemningsfuld danseforestilling (..) Kort fortalt minder forestillingen publikum om, at vi alle er lige skrøbelige og tåbelige i vores søgen efter lykke, uanset samfundsstatus og udgangspunkt.