Black Diamond/Kridt - Moderne dans i Polen

Black Diamond/Kridt - Moderne dans i Polen

Moderne dans, ballet, Black Diamond, Kridt, Dansk Danseteater, kunst
Foto: Bjarke Ørsted  

Black Diamond & KRIDT af Tim Rushton 

 

BLACK DIAMOND

- Et anmelderost danseværk af den 4-dobbelte Reumertvinder Tim Rushton.

 

Futuristiske & visuelle verdener
Med den internationale satsning BLACK DIAMOND har Tim Rushton skabt et konceptuelt og futuristisk billedunivers, hvor fokus ligger på æstetik, scenebilleder og geometriske former. Værket havde verdenspremiere si 2016 og drog efterfølgende ud på en omfattende verdensturné med forestillinger i Kina, Thailand, Sydkorea, Norge, Litauen, Polen mfl.   

 

En musisk fremtidsfortælling
Til lyden af komponisten Alexander Balanescu, beatkongen Trentemøller & musikeren Philip Glass skabes der små lommer af lyd, der spænder vidt: Fra tempofyldte elektroniske beats til mere lyrisk romantiske klangbunde. Netop dette fragmenterede lydtapet danner rammen om Rushtons fremtidsunivers, hvor han har udforsket temaerne flok og individ, lys og mørke, perception og sansebedrag. 

 

 

Black Diamond er et samarbejde mellem Dansk Danseteater og danske og internationale samarbejdspartnere.

 

 

KRIDT
KRIDT havde premiere i januar 2005, da den medvirkede til åbningen af Takkelloftet på Operaen. I april hædrede Reumert-komiteen forestillingen som Årets Bedste Danseforestilling. 

 

Med udgangspunkt i Peteris Vasks’ sprøde strygersuite ‘Musica Adventus’ og tekster fra Prædikerens Bog (Det Gamle Testamente) tegner Tim Rushton og danserne omridset af et menneske, der står ved gravens rand; i et splitsekund – på en knivsæg mellem liv og død – passerer hele livet forbi: tvivl, tillid, fællesskab, ensomhed, møder som var, og møder som aldrig blev… 

 

 

Musikken til Kridt er skrevet af den lettiske nulevende komponist Peteris Vasks. Værket hedder ‘Musica Adventus’, og er en dejlig sprød strygersuite. Forlægget er den internationalt roste indspilning fra år 2000 med Ostrobothnian Chamber Orchestra dirigeret af Juha Kangas og udgivet af Finlandia Records, Black Diamond

Koncept & Koreografi: Tim Rushton 
Indspillet Musik: Trentemøller, Balanescu Quartet, Philip Glass, m.fl
Medvirkende: Dansk Danseteaters Dansere
Lysdesign: Jacob Bjerregaard
Scenografi: Johan Kølkjær
Kostume Design: Charlotte Østergaard


KRIDT
Koreografi: Tim Rushton 
Musik: Peteris Vasks 
Lysdesign: Tim Rushton og Anders Poll 
Kostumedesign: Charlotte Østergaard 
Koreografassistent: Lone Kjær Larsen 
Dramaturg: Gerd Schottländer

Sted & tider: 

Polen, Opera Nova, Bydgoszcz 
2.-3. maj 2018 kl 19

-