BLACK DIAMOND: Moderne dans i Schweinfurt

BLACK DIAMOND: Moderne dans i Schweinfurt

Foto: Henrik Stenberg, Moderne dans, Dansk Danseteater
Foto: Henrik Stenberg 

Black Diamod i Scweinfurt, Tyskland - en funklende & anmelderost forestilling af Tim Rushton.

 

 Den 4. og 5.  november 2014 gæster Dansk Danseteater Schweinfurt med forestillingen Black Diamond.

 

Futuristiske & visuelle verdener

Med den internationale satsning BLACK DIAMOND skaber Tim Rushton et konceptuelt og futuristisk billedunivers, hvor fokus ligger på en grafisk æstetik, scenebilleder og geometriske former. Foruden gæsteoptrædener i Tyskland besøger Dansk Danseteater også Kina, Thailand, Polen, Korea, Norge, Australien mfl.

 

Mennesket som teknologiens marionet

Publikum mødes af et sort scenerum, der eksploderer i sølvkonfetti. Så er scenen sat.  I BLACK DIAMOND tårner den massive diamantformede bagscene sig op – sort og ujævn, som en funklende diamant. Her hersker magten, og scenografien leder tankerne hen på et barskt og dystopisk urlandskab med aggressive vulkaner, sort aske og ru klippevægge.

 

BLACK DIAMOND er et eksistentielt moderne danseværk om en fremtid, hvor vi - med tråde på tværs af tid og sted - møder magtudøvelse, men også sprækker af lys og håb. I Rushtons billedskabende univers oprulles en musikalsk fortælling om et mekaniseret samfund, der skånselsløst presser individet helt ud til kanten af afgrunden.

 

En musisk fremtidsfortælling

Til lyden af kunstnere som komponisten Alexander Balanescu, beatkongen Trentemøller & den klassiske komponist Philip Glass skabes der små lommer af lyd, der spænder vidt: Fra tempofyldte elektroniske beats til mere lyrisk romantiske klangbunde. Det musikalske univers understøtter sci fi-fortællingen om altings iboende flertydighed, hvor menneskets møde med fremtidens teknologi udforskes både psykologisk, scenografisk og tematisk. 

 

Kontrastfyldte kostumer

Ligesom musikken tegner kontrastfyldte verdener – så møder vi i forestillingen både skæbnegudinden i en pompøs designkonstruktion, der spinder livets tråd, militaristiske mænd med duster coats, ansigtsløse og uskyldsrene kroppe samt en forstenet krystalmand i en hudfarvet heldragt med skulpturelle krystaller på. Alle kostumer er designet af beklædningsdesigner Charlotte Østergaard. 

 

 

Diamond er et samarbejde mellem Dansk Danseteater og danske og internationale samarbejdspartnere.

 

 

Info:

Koncept & Koreografi: Tim Rushton 

Indspillet Musik: Trentemøller, Balanescu Quartet, Philip Glass, m.fl

Medvirkende: Dansk Danseteaters Dansere

Lysdesign: Jacob Bjerregaard

Scenografi: Johan Kølkjær

Sted & tider: 

Black Diamond

Schweinfurt, Tyskland

Theater der Stadt Schweinfurt

d. 4. + 5. november 2014

 

 

Se http://www.theaterschweinfurt.de/
BØRSEN
Raffineret, kølig, dragende sensuel, men frem for alt betagende. (..) Så er De til en delikat grusomhed – fuld af håb for fremtiden, er ”Black Diamond” en fristende nødvendighed, som De ikke vil kunne stå for.
     
POLITIKEN
De fjorten dansere i flokken spænder imponerende vidt og hammerpræcist, fra det organisk pulserende til det robotagtigt kantede, ligesom Rushtons koreografi rummer stærke sekvenser.
    
Vejle Amts Folkeblad
Hele 600 havde fundet vej til premieren, og sjældent har der lydt så ekstatisk bifald i musikteatret som tilfældet var i aftes. Der blev piftet og hujet i begejstring. Fuldt fortjent.
TJECK
Flot, flot, forestilling. Imponerende dansere, flot opsætning og musik, der giver tempo, stemning og liv. Dansk Danseteater forfører, pirrer og rykker.