AARHUS SUMMER DANCE

AARHUS SUMMER DANCE

17.-18. August 2019 Moesgaard Museum

-Dans i verdensklasse under åben himmel

 

Dansk Danseteater har den glæde igen i år at fortsætte det unikke samarbejde med Moesgaard Museum omkring Aarhus Summer Dance. Under sommerhimmelen kan publikum i år opleve noget af det bedste indenfor moderne dans og ballet kurateret af Dansk Danseteaters nye kunstneriske leder Pontus Lidberg.

 

Der er gratis adgang til alle forestillingerne. 


Koreografer:
 Dansk Danseteaters kunstneriske leder Pontus Lidberg, Ioannis Mandafounis, Petras Lisauskas, Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.  
Kompagnier: Dansk Danseteater, Don Gnu og Ioannis Mantafounis.  
Dansere: Dansk Danseteaters 9 dansere, Ioannis Mandafounis, Petras Lisauskas, Jannik Elkær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen.  
Pris: Forestillingen er gratis, og man behøver ikke billet til museet for at se forestillingen
Varighed: Ca.45 min. 

 

Årets program byder bl.a. på:

 

EXHAUSTED

Ioannis Mandafounis / Cie Ioannis Mandafounis. Den græske koreograf og danser Ioannis Mandafounis viser sin solo Make sure you have exhausted all that is communicated through stillness and silence til levende cello-akkompagnement. Han har allerede optrådt i Danmark, hvor han i 2018 medvirkede i Corpus-forestillingen It finishes when it finishes på Det Kgl. Teater. Ioannis Mantafounis har base i Schweiz, hvor han leder sit eget kompagni.

Koreografi:   Ioannis Mandafounis

Danser:         Ioannis Mandafounis

Live cellist:   Brice Catherin


RIVER

Den svenske mesterkoreograf og Dansk Danseteaters kunstneriske leder Pontus Lidberg er på en kreativ rejse med Dansk Danseteater og således i færd med at skabe en større forestilling, som får premiere næste år.  Dette værk, der nu præsenteres her på Aarhus Summer Dance, er et smugkig ind i denne process og den første urpremiere han skaber til Dansk Danseteaters danser

Koreografi: Pontus Lidberg

Dansere:     Dansk Danseteaters dansere

Kostumedesign: Maria Ipsen

Musik: Niels Frahm

 

TO MÆND OG EN PLANKE

Don Gnu Physical Teatre & Film er et kunstnerisk samarbejde, der fokuserer på dans og fysisk teater på scene og i film. Det blev etableret i 2019 af koreograferne Janik Elkjær og Kristoffer Louis Andrup Pedersen, der i fællesskab står for den kunstneriske ledelse. Kompagniet turnerer bredt både i Danmark og i udlandet. Værket er et underholdende og tankevækkende indslag om to mænd, der forsøger at få planken på plads.

Performance & koreografi: Jannik Elkær & Kristoffer Louis Andrup Pedersen

Musik: Alice Carreri

  

Arkitektur i skøn natur
Publikum bliver seatet oven på taget af Moesgaard Museums nye udstillingsbygning, der er tegnet af Henning Larsen Architects i samarbejde med landskabsarkitekt Kirstine Jensens tegnestue. Her kan publikum både nyde udsigten til de grønne bakker, dansen og musikken. Det skrå, græsbelagte tag egner sig godt som publikumsopbygning pga. den skrå hældning, og publikum er velkommen til at medbringe tæpper og puder til at sidde på.  


Mad & drikke
I tilfælde af sult og tørst holder Moesgaards hyggelige café åbent før, under og efter forestillingen og tilbyder kolde og varme drikke og lette nordiske anretninger. Caféen har også friskbrygget kaffe, te og hjemmebagt brød og kager fra egen bager.


I tilfælde af regn:
Hvis der kommer regn umiddelbart før eller under forestillingen, kan vi blive nødsaget til at aflyse, da dansevinyl bliver meget farligt at danse på, når det bliver vådt. Vi holder jer orienteret på Dansk Danseteaters hjemmeside, på Facebook og på Moesgaards digitale platforme.

 

NB. Vi har desværre været nødsaget til at aflyse forestillingen lørdag d. 17.8 kl. 12.00 og kl. 15 grundet regn. 

NB. Opdatering vedrørende forestillingen d. 18. aug. kl. 15: 
Vi er desværre igen nødsaget til at aflyse forestillingen på den store udendørs scene grundet småregn. Men vi trodser igen vejret og rykker indenfor, hvor I kan opleve 
Ioannis Mandafounis og aarhusianske DON GNU.

Sted & tider: 

Aarhus Summer Dance

17.-18. August 2019 kl 12.00 & 15.00

Moesgaard Museum

NB: Vi har desværre været nødsaget til at aflyse forestillingen lørdag d. 17.8 kl. 12.00 og kl. 15 grundet regn. 

Opdatering vedrørende forestillingen d. 18. aug. kl. 15:

Vi er desværre igen nødsaget til at aflyse forestillingen på den store udendørs scene grundet småregn. Men vi trodser igen vejret og rykker indenfor.

1 time
Gratis