DK / EN

DK / EN

Forestilling

VÅR DAG – SKÅNES DANSTEATER

21. december 2021 · Takkeloftet, Operaen

Køb billet

VÅR DAG er en immersiv danseoplevelse, der igangsætter en udforskning af rum og berøring. Publikum og dansere bevæger sig rundt til tonerne af Lars Greves musik i et rum, der bliver oplyst af den interaktive lysskulptur Water. Forestillingen, der handler om lyset, og hvordan det påvirker og fylder os med energi, skaber et næsten magisk fællesskab og frembringer et øjeblik fyldt med lys og liv, mens Danmarks vinter er på sit allermørkeste. VÅR DAG er både en kunstoplevelse og en danseforestilling. Tre dansere leder publikum gennem deres magiske univers, hvor tekstilkunstner Malin Bobeck Tadaa’s interaktive og farverige installation Water glimter og pulserer i rummet. Koreograf Tina Tarpgaard og komponist Lars Greve har hentet inspiration til forestillingen i bevægelser og lyd, som Skånes indbyggere har bidraget med i løbet af året. Undslip vinterens mørke for en stund og kom med ind i lysets levende verden!

CREDITS & INFORMATION

KOREOGRAFI Tina Tarpgaard med inspiration fra Skånes befolkning
MUSIK Lars Greve med inpspiration fra Skånes befolkning
DANSERE Maria Pilar Abaurrea Zardoya, Kit Brown, Samuel Denton og Laura Lohi. Tre dansere per performenace.
SKULPTUR Water af Malin Bobeck Tadaa
KOSTUMEDESIGN Åsa Gjerstad
ALDER anbefalet fra 11 år
VARIGHED VÅR DAG er en interaktiv oplevelse. En performance varer cirka 60 minutter, og spilles 4 gange i loop i løbet af aftenen. Publikum lukkes ind på følgende tidspunkter: 17:00, 17:30, 18:00, 18:30, 19:00, 19:30, 20:00. Publikum inviteres i grupper af max 25 og er velkomne til at blive så længe de vil.

TINA TARPGAARD

Tina Tarpgaard er koreograf og danser med base i København. Hun har tidligere været danser i Dansk Danseteater og grundlagde i 2005 dansekompagniet Recoil Performance Group. Denne performancegruppe beskæftiger sig med koreografiske og tværæstetiske projekter, bl.a. i samarbejde med software kunstnere og biokunstnere. Tinas værker har vundet adskillige priser på både nationalt og internationalt plan. I 2010 modtog hun f.eks. en Reumert for Årets Danseforestilling for forestillingen Frost, skabt til Dansk Danseteaters dansere, samt en Reumert for forestillingen Living Room i 2012. Derudover har hun været nomineret i samme kategori for ON/VOLT i 2014 og X-mythologies i 2018.