DK / EN

DK / EN

Forestilling

ROARING TWENTIES

18.-28. JANUAR 2023 · OPERAEN, TAKKELLOFTET

Køb billet

En boblende og aktuel dobbeltforestilling inspireret af verdens tilstand, og de nye brølende 20’ere

Står verden på tærsklen af en gentagelse af ”The Roaring Twenties”, hvor kunst og selskabsliv boblede over af eufori, fællesskab og livsglæde efter et år med global usikkerhed, frygt og isolation? Er vi i gang med et helt nyt historisk kapitel – og i så fald, hvad brøler vi af i 2020’erne? Disse spørgsmål bliver undersøgt i Pontus Lidberg’s del af den post-pandemiske dobbeltforestilling Roaring Twenties til et forfriskende mix af nykomponerede jazzede toner, og club beats af den elektroniske Københavnerduo Den Sorte Skole.

Forestillingens første del The Hollow Men bliver skabt af den anerkendte norske koreograf Ina Christel Johannessen. Et gennemgående tema i Johannessens politiske og aktuelle værker er udfordringerne ved den manglende politiske vilje til forandring. I dette nye værk udforsker danserne de forandringer, som verden står overfor lige nu, inspireret af forfatteren T. S. Eliots mørke og drømmende digt fra 1925 af samme navn.

CREDITS AND INFORMATION

MEDVIRKENDE Dansk Danseteaters dansere
KOREOGRAFI
Pontus Lidberg og Ina Christel Johannessen
SCENOGRAFI OG LYSDESIGN Raphael Frisenvænge Solholm
MUSIK Den Sorte Skole og Tommy Jansen
KOSTUME DESIGN Filippa K Studio og Bregje Van Balen
SKRÆDDER Maria Ipsen
VARIGHED 1 time uden pause

INA CHRISTEL JOHANNESSEN

Ina Christel Johannessen er en pioner indenfor dansen og hendes kompagni frem til 2021, Zero Visibility Corp, har begejstret publikum over hele verden. Via sin kunst er hun som koreograf i stand til at charmere publikum og samtidig gøre dem opmærksomme og eftertænksomme. Inas koreografier udforsker konstant foranderlige modsætninger, og hendes arbejde er fyldt med både energi og poesi. Siden 2003, hvor hun begyndte at turnere internationalt med sit kompagni, er hun blevet inviteret til Sydney Opera House, Sadler’s Wells i London, Place Des Arts i Montreal, Mercat de Flores i Barcelona, ​​Movimentos i Wolfsburg og Beograd Dance festival. Den eftertragtede Johannessen arbejder desuden for kompagnier som Ballet de Monte Carlo, CCDC Hong Kong, Cullberg Ballet, Göteborg Opera Dance Company, Iceland Dance Company, Helsinki Dance Company, Oldenburg Tanz Theatre, Scottish Dance Theatre og Royal Swedish Ballet. Det tætte og betydningsfulde forhold til Carte Blanche i Bergen har indtil videre resulteret i 14 helaftensværker. Ina modtog i 2008 kritikerprisen for “Ambra”, et værk skabt til Carte Blanche og Iceland Dance Company. Johannessens arbejde er præget af fysiske bevægelser med høj energi, der smelter sammen med poetiske og ofte teatralske elementer. Hun er meget involveret i – og samarbejder om – at skabe visuelle elementer som lyssætning og scenografi, som spiller en afgørende rolle i hendes arbejde som helhed. Det musikalske element er ofte sammensat af elektroniske værker fra internationale komponister, enten nye eller omskrevne værker.

PONTUS LIDBERG

Pontus Lidberg, modtager af John Simon Guggenheim Fellowship (2019), er Dansk Danseteaters kunstneriske leder. Han er en anmelderrost koreograf, en visionær kunstner og filmskaber opvokset i Stockholm, Sverige. Lidberg er uddannet danser ved The Royal Swedish Ballet School og har derudover en MFA i Contemporary Performing Arts fra Göteborgs Universitet. Som koreograf har Lidberg skabt værker til toneangivende ballet– og dansekompagnier, bl.a. New York City Ballet, Paris Opera Ballet, Vienna State Ballet, Martha Graham Dance Company, Les Ballets de Monte-Carlo, Royal Swedish Ballet, Le Ballet du Grand Théâtre de Genève, Balletboyz, Beijing Dance Theatre, Morphoses og sit eget tidligere kompagni ’Pontus Lidberg Dance’. Lidberg er også kendt for sine dansefilm, og værket The Rain modtog adskillige priser. The New York Times beskrev filmen som: ”Uforglemmelig. The Rain illustrerer, at dans på film er noget ganske andet end på en scene.” Hans film Labyrinth Within vandt ”Best picture” på Dance on Camera Festivalen i 2012. Hans seneste film Written on Water havde premiere i 2021 med visninger på International Festival of Films on Art (FIFA) I Canada og Dance on Camera Festivalen i New York samt Cinemateket i København.