DK / EN

DK / EN

Forestilling

MONGREL

17.-29. JANUAR 2024 · TAKKELLOFTET · OPERAEN

Køb billet

Udgangspunktet for skabelsen af værket Mongrel var Janteloven, hvor det fiktive adfærdskodeks præsenteres som en del af den skandinaviske identitet. En adfærd som koreograf og nye kunstneriske leder for Dansk Danseteater Marina Mascarell genkender fra sin egen spanske kultur.

“Vi har alle følt vægten af vores kultur, den usynlige lov, der standardiserer os. Dog er vi også en del af undertrykkelsen. Desværre er misundelse og frygt for det ukendte en del af menneskelig idiosynkrasi, og vi ved alle, at frygt og vold er evige ledsagere,” forklarer Marina.

Mongrel viser et lukket fællesskab, dannet af individer, der i deres ensomhed drømmer om at blive befriet fra den usynlige grænse og den kvælende homogenitet. En eksplosiv frigivelse af undertrykte følelser, der kæmper mod en undertrykkende kultur og middelmådighed.

PRISVINDENDE VÆRK

Musikken er en original komposition af den spanske komponist og cellist Yamila Ríos. Celloens strygere, sammen med en fremtrædende percussion og elektronisk lyd, er hovedpersonerne i denne komposition.

Mongrel havde premiere i oktober 2015 på Operaen i Göteborg som et originalt værk for GöteborgsOperans Danskompani. Publikums og kritikernes reaktioner var positive: “En enkelt krop med harmonisk fejende og luftige, hvirvlende bevægelser.” (Dagens Nyheter).

Mongrel blev nomineret af Barcelona Critics’ Awards 2016 for bedste internationale præstation, bedste koreografi og bedste scenografi.

KREDITERING & INFORMATIONER

INSTRUKTØR Marina Mascarell
KOREOGRAFI Marina Mascarell & Dansk Danseteaters dansere
MUSIK Yamila Ríos
KOMPAGNI Dansk Danseteater
SCENOGRAFI Kristin Torp
DRAMATURGI Bodil Persson
KOSTUMEDESIGN Nina Botkay
FOTO Mats Bäcker / GöteborgsOperans Danskompani

PRISER
Normalpris: 210 kr. plus gebyr – 220 kr.
Børn og unge u. 25 år: 140 kr. plus gebyr 150 kr.

KØB DINE BILLETTER HER

TID & STED
Takkelloftet, Operaen, 10.-21 januar, 2024

TILGÆNGELIGHED Vi har et begrænset antal kørestolspladser til hver forestilling. Bookning af kørestolsplads samt ledsager sker ved henvendelse til Teaterbilletters billetcenter: teaterbilletter@billetten.dk / tlf. 70 20 20 96 – hverdage kl. 10-14 (mandag kl. 10-16). Husk ledsagerkort til forestillingen.