DK / EN

DK / EN

Forestilling

MONGREL TURNÉ

7. FEBRUAR - 17. MARTS 2024 - PÅ TURNÉ I HELE LANDET

Køb billet

Udgangspunktet for skabelsen af værket Mongrel var Janteloven, hvor det fiktive adfærdskodeks præsenteres som en del af den skandinaviske identitet. En adfærd som koreograf og Dansk Danseteaters nye kunstneriske leder Marina Mascarell genkender fra sin egen spanske kultur.

“Vi har alle følt vægten af vores kultur, den usynlige lov, der fastlåser os. Dog er vi også en del af undertrykkelsen. Desværre er misundelse og frygt for det ukendte en del af menneskelig idiosynkrasi, og vi ved alle, at frygt og vold er evige ledsagere,” forklarer Marina.

Mongrel viser et lukket fællesskab, dannet af individer, der i deres ensomhed drømmer om at blive befriet fra den usynlige grænse og den kvælende homogenitet. En eksplosiv frigivelse af undertrykte følelser, der kæmper mod en undertrykkende kultur og middelmådighed.

PRISVINDENDE VÆRK Musikken er en original komposition af den spanske komponist og cellist Yamila Ríos. Celloens stryger, sammen med en fremtrædende percussion og elektronisk lyd, er hovedpersonerne i denne komposition.

Mongrel havde premiere i oktober 2015 på Operaen i Göteborg som et originalt værk for GöteborgsOperans Danskompani. Publikums og kritikernes reaktioner var meget positive:

ANMELDELSER:
SVENSKA DAGBLADET – “Mongrel” (Køter) og flokken er skiftevis som jagede dyr, der angriber hinanden og søger nærhed. Det er stærkt og gribende.”  –
BORA’S TIDNING –  “Mongrel er et kollektivt værk med absolut gehør. Omsorg for detaljen er ren kærlighed – og danserne gøer.”
GÖTEBORG POSTEN – “Det som fremfor alt gør sig gældende er Marina Mascarells elastiske og hvirvlende bevægelser. Koreografien engagerer danserne på de mest udtryksfulde måder.”

Mongrel blev nomineret af Barcelona Critics’ Awards 2016 for bedste internationale præstation, bedste koreografi og bedste scenografi.

STØTTET AF Grete og Sigurd Pedersens Fond, William Demant Fonden

KREDITERING & INFORMATIONER
INSTRUKTØR Marina Mascarell
KOREOGRAFI Marina Mascarell
MUSIK Yamila Ríos
KOMPAGNI Dansk Danseteater
SCENOGRAFI Kristin Torp
DRAMATURGI Bodil Persson
KOSTUMEDESIGN Nina Botkay
FOTO Mats Bäcker / GöteborgsOperans Danskompani

PRISER Se de enkelte turnésteder

KØB DINE BILLETTER se de enkelte turnésteder

TID & STED
07. feb 2024, 19:30 – Musikhuset Aarhus, 
08. feb 2024, 20:00, Viborg Teater, Viborg Teaterforening
21. feb 2024, 19:30, Vordingborg Teater, Teaterforeningen Bøgestrømmen
23. feb 2024, 19:30, Rønne Theater, Teaterforeningen Bornholm
11. marts 2024, 19:30, Aalborg Teater
12. marts 2024, 19:30, Aalborg Teater
13. marts 2024, 19:30, Det Musiske Hus, Frederikshavn Teaterforening
17. marts 2024, 19:30, Stadttheater Flensburg, Sydslesvigsk Forening – SSF