DK / EN

DK / EN

Forestilling

COPENHAGEN SUMMER DANCE 2023

5.-9. JULI 2023 · OFELIA PLADS · KØBENHAVN

Køb billet

En elsket dansefestival mellem by og havn

Vi glæder os til at byde velkommen til Copenhagen Summer Dance, 2023 – en af Københavns helt store sommertraditioner på Ofelia Plads. Programmet bliver igen i år spækket med dans i verdensklasse og nye spændende, gratis initiativer som dansefilm under nattehimmelen, yoga og Gaga-træning samt drinks i baren. Begivenheden er Danmarks største dansefestival inden for samtidsdans med besøg af dansere og koreografer fra både Ukraine, Canada og USA, der vil sikre publikum et bredt og intenst program, de sent vil glemme.

PROGRAM 

MIT STILLE HJEM v. David C. Price og Holstebro Dansekompagni
‘Mit Stille Hjem’ er skabt sammen med ukrainske dansere, der i foråret 2022 måtte flygte fra deres hjem efter det russiske angreb. Holstebro Dansekompagni hjalp dem ud af landet og bearbejder den indre kamp, der opstår hos mennesker på flugt, gennem kroppens universelle sprog. Rædslerne ved flugt og krig bliver således et væsentligt budskab at minde publikum om, og som desværre stadig må forventes at være aktuelt til sommer. Forestillingen vil være en premiere på en særversion.

PASSING BY v. Justin Rapaport og Dansk Danseteater
I 2020 var Dansk Danseteater medlen af juryen for Copenhagen International Choreography Competition og ønsker at præsentere vinderen af Danish Dance Theatre Award 2020, Justin Rapaport med duetten ’Passing by’. Rapaport genskaber sin smukke duet om et møde, oprindelig skabt for to mandlige dansere, til Dansk Danseteaters dansere i flere versioner for hhv. to mandlige og to kvindelige dansere. Vi glæder os til at præsentere en repremiere af dette poetiske indslag på årets dansefestival.

THE WATCHERS af Dorotea Saykaly & Dansk Danseteater
Dansk Danseteater præsenterer et nyt værk, der er specielt designet til udendørsforestillingerne og skabt som et ensembleværk for hele kompagniet. Til dette har vi bestilt den fremadstormende koreograf Dorotea Saykaly, som har skabt værker for kompagnier som Ballet BC, som den første modtager af ‘Emily Molnar Emerging Choreographer Award’; Ballet Edmonton og ungdomskompagniet TERRITORIO V. Med en imponerende karriere som danser hos Compagnie Marie Chouinard, GöteborgsOperan Danskompani, Ina Christel Johannessen og Sidi Larbi Cherkoui har hun hurtigt etableret sig som et stærkt koreografisk navn og har skabt stærke værker, der ofte dykker ned i et sci-fi-univers, der viser menneskets skrøbelighed og skønhed. Ved at kunne byde på en verdenspremiere af et splinternyt værk sikrer vi, at festivalen og den nye teatersæson kan åbne med et sandt highlight.

Gratis dansefilm – ’Dans på film’
Vi gentager succesen fra sidste år og viser igen otte, korte dansefilm under den sorte nattehimmel. Et ideelt baggrundstæppe for disse unikke, meget bevægende film, som du vil elske at opleve. Filmene er kurateret af dansefilm.dk ved Maia Elisabeth Sørensen og Helle Pagter og finder sted efter forestillingerne torsdag og fredag kl. 22.15. Programmet varer ca. en time. Tag godt med tøj på, da havnemolen er kold efter solnedgang. Gratis adgang.

Gratis yogaundervisning v. Lisbeth Moseholm
Træk vejret dybt og oplev magien! Kom med til en ganske særlig yogaklasse under åben himmel på Ofelia Plads sammen med en masse deltagere guidet af den erfarne yogalærer, Lisbeth Moseholm. Lisbeth har undervist fuldtid i yoga siden 2013. Deltagelsen er gratis og for alle, men vil kræve tilmelding. Yderligere info følger. Klassen løber af stablen lørdag den 8. juli på Ofelia Plads fra kl. 10-11. Læs mere på moseholmyoga.com. OBS: Medbring egen yogamåtte.

Gratis GAGA-danseundervisning v. Kari Vig Petersen.
GAGA-undervisning ved certificeret gaga-underviser og danser Kari Vig Petersen. Dansk Danseteater inviterer til kæmpe, fælles dansefest for alle – både professionelle og glade amatører ledet af certificeret Gaga-underviser Kari Vig Petersen. Der er ingen hverken rigtig eller forkert måde at danse GAGA på. Israelske Ohad Naharin, kunstnerisk leder af Batsheva Dance Company i Israel, har udviklet dette eksperimenterende trin- og kropssprog, som er en ny måde at opnå viden og selvbevidsthed gennem sin krop. En metode, der nu deles verden over. Ingen danseerfaring nødvendig! Medbring evt. en flaske vand og flade sko. 50 minutter, lørdag kl. 11.15. Gratis adgang. Ingen tilmelding, blot mød op.

BILLETKATEGORIER & GRATISPLADSER

I år vil der være tre billetkategorier til Copenhagen Summer Dance. Alle billetter er nummererede.

A-billetter: 220 kr., refusion i tilfælde af regn.
B-billetter: 90 kr., ingen refusion i tilfælde af regn.
C- gratisbilletter, ingen refusion.

Vi har som altid 120 gratis stolepladser bagerst på publikumsopbygningen, som ikke kan reserveres, men som gives væk i gratiskøen foran Ofelia Plads efter ‘først til mølle princippet’. (Dørene åbnes alle dage en time før forestillingsstart.)

KØB BILLETTER HER: Copenhagen Summer Dance – Teaterbilletter.dk

VIGTIGE INFORMATIONER

KOM I GOD TID Der kan forekomme kø. Vi opfordrer derfor publikum til at komme i god tid. Dørene åbnes 1 time før forestillingsstart – hhv. kl. 20.00 ved forestillingsstart kl. 21:00 & kl. 16.00 ved forestillingsstart kl. 17.00

TILGÆNGELIGHED Der er toiletter for bevægelseshæmmede og gangbesværede i parkeringshuset på Kvæsthusmolen. Vi har et begrænset antal kørestolspladser til hver forestilling. Bookning af kørestolsplads samt ledsager sker ved henvendelse til Teaterbilletters billetcenter: teaterbilletter@billetten.dk / tlf. 70 20 20 96 – hverdage kl. 10-14 (mandag kl. 10-16). Husk ledsagerkort til forestillingen.

PARKERING Det er muligt at parkere hos Jeudan Parkering i det 3-etagers parkeringsanlæg under Kvæsthusmolen. Der er åbent 24 timer i døgnet.
Adresse: Sankt Annæ Plads 32 / Kvæsthusbroen 1, 1250 København K

I TILFÆLDE AF REGN Hvis der kommer regn eller andre vejrmæssige udfordringer umiddelbart før eller under forestillingen, kan vi blive nødsaget til at aflyse, da dansevinyl bliver meget farligt at danse på, når det bliver vådt. Vi holder jer orienteret på Dansk Danseteaters hjemmeside og på Facebook samt Instagram; men grundprincippet er, at vi forsøger at gennemføre forestillingen.

MAD OG DRIKKE I tilfælde af sult og tørst vil det være muligt at købe snacks og drikkevarer på pladsen og i diverse food trucks uden for pladsen. Det er ikke tilladt at tage mad og drikke med udefra på eventområdet.

KÆLEDYR Det er ikke tilladt at medbringe kæledyr på pladsen.

KREDITERINGER

MIT STILLE HJEM
KONCEPT, ISCENESÆTTELSE OG KOREOGRAFI David C. Price & Holstebro Dansekompagni
KOMPAGNI Holstebro Dansekompagni
MUSIK Heinali, Rosemary Standley & Myroslav Skoryk
ORIGINALT LYSDESIGN Kim Glud
LYSDESIGN COPENHAGEN SUMMER DANCE Andreas Buhl
KOSTUMEDESIGN Åsa Gjerstad
NY KOMPOSITION OG LYDDESIGN Søren Vestergaard
DRAMATURGISK KONSULENT Rikke Frigast Jakobsen

PASSING BY 
KOREOGRAFI Justin Rapaport i samarbejde med Evan Rapaport & Rae Srivastiva
KOMPAGNI Dansk Danseteater
MUSIK Moby
LYSDESIGN Andreas Buhl
KOSTUMEDESIGN & KONCEPT Maria Ipsen & Justin Rapaport

THE WATCHERS 
KOREOGRAFI Dorotea Saykaly
KOMPAGNI Dansk Danseteater
KOMPOSITION Andreas Westmark
DRAMATURGI Emil Dam Seidel
LYSDESIGN Andreas Buhl
KOSTUMEDESIGN & KONCEPT Maria Ipsen og Dorotea Saykaly

FOTO Raphael Frisenvænge Solholm

TAK TIL FØLGENDE FONDE
Augustinus Fonden, Beckett-fonden, Politiken-Fonden, Knud Højgaards Fond, Københavns Kommune, William Demant Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond, Toyota-Fonden