Nyheder

Åben ansøgning til ’GENERATOR – Choreography Fellowship’

Dansk Danseteater søger en koreograf til GENERATOR, som er et helt nyt forestillings- og udviklingssamarbejde, der gennem et 2-årigt forløb har til formål, at give ’etablerede’ danske koreograftalenter - og koreografer med en relation til Danmark – mulighed for at videreudvikle deres kunstneriske idéer og individuelle stil.

Dansk Danseteater er Danmarks største moderne dansekompagni stiftet i 1981. Efter kompagniet i februar 2017 flyttede til Operaen på Holmen, står vi nu i en rivende udvikling – både publikumsmæssigt og med Pontus Lidberg som ny kunstnerisk leder.

 

Kom til fotoudstilling i Takkelloftets foyer

FOTOUDSTILLING – ARTIST IN DIALOGUE

Af Lukas Hartvig-Møller

 

Fra d. 20.-28. januar 2018 udstiller danser og kunstfotograf Lukas-Hartvig Møller som en del af Dansk Danseteaters ARTIST IN DIALOGUE-koncept sine poetiske kunstfotografier i Takkelloftets foyer inspireret af arkitektur, optiske illusioner, portrætfotografi og kompagniets dansere. Gennem Lukas' værker får beskueren et indblik i Dansk Danseteaters magiske verden set gennem hans linse. Udstillingen byder på anderledes vinkler, portrætter og nonfigurative motiver. 


Stjernekoreograf bliver ny Kunstnerisk Leder af Dansk Danseteater

Det er med glæde, at Dansk Danseteater kan offentliggøre, at bestyrelsen har udpeget en ny kunstnerisk leder. Valget er faldet på den svenskfødte filminstruktør og stjernekoreograf Pontus Lidberg, som har skabt værker for mange af de allerstørste internationale ballet-og dansekompagnier. Lidberg flytter fra New York til København for at tiltræde stillingen i april 2018 efter kompagniets nuværende leder Tim Rushton har valgt at stoppe.

Lidberg er absolut en af den internationale dansescenes mest spændende navne  – og han har gennem sin lange karriere skabt værker for toneangivende kompagnier som New York City Ballet, Martha Graham Dance Company, Les Ballets de Monte-Carlo, Semperoper Ballet Dresden, Royal Swedish Ballet, Le Ballet du Grand Théâtre de Genève, Beijing Dance Theatre samt hans eget kompagni Pontus Lidberg Dance.


Dansk Danseteaters bestyrelsesformand Kasper Holten siger om udnævnelsen:

Fabio Liberti udtaget til Mazdanza på De Kanariske Øer

Dansk Danseteaters dansere er ikke blot dygtige dansere, men flere af dem er også prisvindende koreografer. Én af dem er Fabio Liberti, som er blevet udpeget til at deltage i MASDANZA Choreography Contest på De Kanariske Øer i denne uge sammen med kun 8 andre koreografer.

Om udvælgelsen siger Fabio Liberti: 


"Jeg er blevet udvalgt med mit værk "Let's Du-et", som jeg danser med Arina Trostyanetskaya. Værket vandt hovedprisen ved the 
International Choreographic Contest Warsaw Zawirowania Dance 2016 i Polen og er er blevet vist i mange forskellige lande og konkurrencer bl.a. i Danmark,  Schweiz, Slovenien, Norge og Tyskland. Nu glæder jeg mig meget til at få lov til at præsentere værket som en del af MASDANZA!"

 

KOMPAGNIKLASSER med Dansk Danseteater

– Kom og tag din morgenklasse i Operaen hos Dansk Danseteater

KOMPAGNIKLASSER

Dansk Danseteater udbyder nu åbne klasser til alle professionelle dansere. Kompagni-klassen varierer fra uge til uge alt efter, hvilke forestillinger og prøver, kompagniet har på programmet. De åbne klasser vil således bestå af balletklasser skræddersyet til professionelle moderne dansere samt yoga, gaga og functional training. De åbne klasser foregår i Dansk Danseteaters skønne studier i Operaen på Holmen.  

Dansk Danseteater søger nye dansere

Dansk Danseteater søger moderne dansere med stærk teknik samt erfaring med improvisation til sæsonen 18/19

Har du altid drømt om at blive en del af Dansk Danseteaters kompagni?

Så er muligheden der nu, da vi indkalder til audition med deadline for indsending af ansøgning d. 12. november 2017.

Tim Rushton modtager stor hæderspris fra Beckett-Fonden

På det seneste bestyrelsesmøde vedtog, en af de betydelige fonde indenfor dansk kulturliv, Beckett-Fonden at tildele Dansk Danseteaters kunstneriske leder og chefkoreograf Tim Rushton en hæderspris som en anerkendelse af hans imponerende indsats for moderne dans i Danmark gennem de seneste mange år.

Hædersprisen må ses som en påskønnelse af Tim Rushtons kunstneriske virke som både koreograf og kunstnerisk leder af Dansk Danseteater gennem 16 år, hvor han har arbejdet for at få den moderne dans ud til et stort mangfoldigt publikum i Danmark såvel som internationalt. Beckett-Fondens bestyrelse begrunder tildelingen af hædersprisen således:


Dansk Danseteater danser i Tivoli med jazzede duetter

Lørdag den 9. september inviterer Augustinus Fonden og Tivoli til en hel dag I MUSIKKEN TJENESTE. Dagen igennem fejres musikken med koncerter og forestillinger. Dansk Danseteater bidrager med tre duetter fra det Reumert-nominerede værk Love Songs med jazzet musik skabt af soul-sangerinden Caroline Henderson.

Dansk Danseteater går på scenen i Pantomimeteatret kl 17-19. Arrangementet er gratis med billet til Tivoli. Udover Dansk Danseteater vil der også være andre dansebiddrag fra Tivolis eget dansekompagni Tivoli Ballet Teater og Det Kongelige Teaters Corpus. 

 

Politikens anmelder Monna Dithmer gav sjældne seks hjerter til 'Love Songs' og begrundede blandt andet med ordene:

Fabio Liberti til Dance Gala i Würzburg

Dansk Danseteaters italienske danser og efterhånden erfarne koreograf Fabio Liberti var i juli måned inviteret til den prominente Dance Gala i delstaten Bayern i Tyskland med duetten "Let's Duet" med danser Arina Trostyanetskaya og det nye værk "Don't, Kiss".

Mainfranken Theatre Würzburg organiserer hvert år en dansegalla,  hvor de inviterer dansekompagnier fra hele verden. Dansk Danseteater deltog i 2015 og 2016 med koreografier skabt af Tim Rushton.  I år inviterede  Anna Vita, den kunstneriske leder af balletkompagniet ved Theatre Würzburg, koreograf Fabio Liberti med til den særlige aften: 

 

NY BESTYRELSE I DANSK DANSETEATER

Kulturminister Mette Bock har beskikket en ny bestyrelse for Dansk Danseteater. Bestyrelsesformand Anette Abildgaard takker efter at have været en del af Dansk Danseteaters historie siden 1981. Dermed går kompagniet ind i en ny æra.

Med virkning fra den 1. juli 2017 er der udpeget medlemmer til bestyrelsen for Dansk Danseteater af kulturministeren, Statens Kunstfond og teatrets medarbejdere. De nye medlemmer er Anna Berit Asp Christensen, direktør og kunstnerisk leder af SPOR festival og kunstnerisk leder af SCENATET og Jason Nelson, leder af Dansk Danseteaters nationale turné.

 

Den nye bestyrelsesformand Kasper Holten er tidl. operachef ved Royal Opera House, Covent Garden, og han siger om udnævnelsen:
 

Sider