Nyheder

LIVE STREAMING af åbningen til Copenhagen Summer Dance

For første gang nogensinde LIVE STREAMER Dansk Danseteater åbningen af Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård. Det hele går løs d. 10. august kl 20.15 på Dansk Danseteaters hjemmeside.

Vi glæder os til at vise jer små interviews med danserne inden de går på scenen og give jer en lille forsmag på den gode stemning i gården. Netop derfor har vi i år som noget helt nyt valgt at LIVE STREAME inde fra Politigården lige før forestillingen går i gang. Meningen er, at Live streaming kan fungere som en slags teaser til COPENHAGEN SUMMER DANCE. Vi viser således ikke selve forestillingen, men kun optakten til forestillingen. 


Dansk Danseteater forlænger med Tim Rushton som Kunstnerisk Leder

Dansk Danseteaters kunstneriske leder og koreograf Tim Rushton får fire år mere i stillingen. Kompagniets bestyrelse uddyber genansættelsen med ordene:

"Blandt mange kvalificerede ansøgere til stillingen som Kunstnerisk Leder for Dansk Danseteater har Dansk Danseteater bestyrelse besluttet at genansætte Tim Rushton for en fire-årig periode gældende fra 1. juli 2016 til 1. juli 2020. Bestyrelsen har tillid til, at Tim Rushton kan føre Dansk Danseteater gennem de store udfordringer, som ligger foran os med at flytte til nyt domicil, og at Tim Rushton vil kunne udvikle og løfte Dansk Danseteater til næste niveau. "

 

Ny danser i kompagniet

Til august kan Dansk Danseteater byde velkommen til kompagniets nye danser Katya R. D. Nielsen. Hun er 28 år og er uddannet fra Statens Scenekunstskole i København. Vi har sat hende stævne til en snak om kunstneriske inspirationskilder og livet med den moderne dans.

Første møde med dansen
Jeg var altid været meget betaget af scenerummet, og fik nogle glimt ind i den spændende verden blandt andet via Nordens Hus i Thorshavn, fra jeg var helt lille. Men det var først, da jeg som 16 årig flyttede hjemmefra og startede på efterskole i Oure, at jeg blev præsenteret for dansen og blev ’forelsket’.

 

Kom og dans med Dansk Danseteater

Klasser i moderne dans for unge/voksne - øvede (fra 16 år)

For dem der gerne vil arbejde med Dansk Danseteater, Danmarks største og mest prisbelønnede moderne dansekompagni. Arina Trostyanetskaya, Jason Nelson, Luca Marazia, Maxim-Jo Beck McGosh & Alessandro Sousa Pereira afholder en række workshops i efteråret. Du kan på egen krop opleve deres forskellige stilarter.

 

Den første klasse starter den 01. september 2015. Tilmeld dig nu på www.standsogdans.dk.

Dansk Danseteater inspirerer andre kunstformer

Flere kunstnere, filmfolk og forfattere har gennem årene interesseret sig for Dansk Danseteater og ladet sig inspirere af kompagniet til deres kunst. Denne gang har kunstmaler Anna Gabriella og krimiforfatterne Øbro og Tornbjerg brugt DDT i deres værker.

Anna Gabriella har i maj måned fulgt Dansk Danseteaters dansere i studiet og malet akvareller live under prøverne til Black Diamond. Det kom der en fin udstilling ud af, som man har kunne opleve i Dansehallernes foyer. 
Derudover er kompagniets berømmede event Copenhagen Summer Dance i Københavns Politigård udgangspunkt for dramaet i Jeanette Øbro og Ole Tornbjergs krimi "Evas Sidste Nat" (2013). Her tager den fortættede fortælling form en sommerdag i august under forestillingen i Politigårdens smukke atriumgård. 

 

Kom til åben prøve på Black Diamond d. 29. april kl 16:30

Onsdag den 29. april er det den internationale Dansens Dag. Det fejrer Dansk Danseteater ved at invitere til åben prøve på Black Diamond.

Det hele foregår på Dansehallernes Store Scene, hvor kompagniets dansere vil øve trin til forestillingen Black Diamond. Efter den åbne prøve arrangerer Dansehallerne asfaltbal på Boblepladsen med DJs, fællesspisning og filmvisning. 


Program for Dansens dag:

 

kl. 16:30 - 17:00 Åben prøve på Dansk Danseteaters med uddrag fra den kommende forestilling Black Diamond / Store Scene (Der er plads til 200 publikummer, som lukkes ind efter først til-mølle-princippet). 

Kom til gratis sæsonpræsentation d. 7. maj kl 18:30

D. 7. maj 2015 kl 18:30, Dansehallerne, Store Scene

Artisttalk, kunstneriske indslag & forfriskning

 

Alle interesserede inviteres hermed til DDTs sæsonpræsentation, hvor hele den nye sæson bliver præsenteret v. kompagniets kunstneriske leder, Tim Rushton. Glæd jer til at se små kunstneriske smagsprøver på den kommende sæson og mød bl.a. Dansk Danseteaters dansere, Republiques kustneriske leder Martin Tulinius og CPH Phils musikchef Uffe Savery.

 

DDT optræder til H. M. Dronningens 75-års fødselsdag

Dansk Danseteater er blevet inviteret til at danse til H. M. Dronningens 75-års fødselsdag torsdag den 16. april 2015 på Københavns Rådhus. Et arrangement kompagniet er yderst stolte og glade for at være en del af.
Københavns Kommune fejrer Hendes Majestæt Dronningens 75-års fødselsdag torsdag den 16. april 2015 kl. 13.00. I Rådhushallen vil Dansk Danseteater optræde akkompagneret af Københavns Kommunes Musikskole ved Zapolski Strygerne og MGK-Jazztrio samt Københavns Kommunes Skoleorkester, alle dirigeret af dirigent Jonas Viggo Pedersen, musikskoleleder Ebbe Lund Nielsen og Alexandre Zapolski.

Danish Dance Theatre audition (Deadline February 22nd)

Danish Dance Theatre audition Admission to this audition is by invitation only!

Danish Dance Theatre audition

Admission to this audition is by invitation only!

 

 

Danish Dance Theatre is looking for experienced contemporary dancers with a strong technique and good improvisational skills.

 

 

Dates and deadlines:

 

Application period

(When is it possible to submit the application)

 

Kom og dans med Dansk Danseteater

Klasser i moderne dans for unge/voksne - øvede (fra 16 år)

Nu er der igen mulighed for at komme helt tæt på Dansk Danseteaters dansere, og deres personlige arbejdsprocesser indenfor moderne dans. På kurset underviser Arina Trostyanetskaya, Alessandro Sousa Pereira, Elena Martinez Ibar, Fabio Liberti og Luca Marazia, og de vil i forbindelse med en række workshops i efteråret give klasser, hvor du på egen krop kan opleve deres forskellige stilarter.

Den første klasse starter den 27. januar 2015. Tilmeld dig nu på www.standsogdans.dk.

Sider