Fundraising

Fundraising

Hvorfor støtte Dansk Danseteater?

Dansk Danseteater ser det som en af sine fornemste opgaver at fastholde - og ikke mindst udbygge - dansens publikum, både nationalt og internationalt. Dansk Danseteater er Danmarks største og mest prisvindende moderne dansekompagni, og har bl.a. vundet hele 4 Reumertpriser.

 

Siden kompagniets nuværende kunstneriske leder Tim Rushton i 2001 overtog ledelsen i Dansk Danseteater - og bl.a. i 2004 introducerede vores tilbagevendende sommerarrangement ’Copenhagen Summerdance’ i Københavns Politigård – har Dansk Danseteater oplevet en lang række succeser, og vi har i denne periode formået at firedoble vores publikum.

 

Dette arbejde har lykkeligvis betydet, at Dansk Danseteater fra sæsonen 2010/2011 modtager en øget årligt bevillig fra staten, der skal sikre kompagniets position som lokomotiv inden for den moderne dans i Danmark.

Der er i forbindelse med støtten med rette forventninger til at Dansk Danseteater er kompagniet, der skal skabe kunst fra øverste hylde, og nå ud til hele Danmark. Dette har krævet en konsolidering af kompagniets almindelige drift – herunder den nødvendige professionelle administration og størrelse dansekompagni.

 

Det kan lyde paradoksalt, men Dansk Danseteater har som selvejende institution - med de institutionelle forventninger, der naturligt knyttes til vores rolle som miljøets nationale lokomotiv – i lige så høj grad som hidtil brug for projektstøtte, når det kommer til de konkrete forestillinger, nationale og internationale turnéer. 

 

Afhængig af fonde & legaters kulturstøtte

Dansk Danseteater er helt afhængig af store som små private og offentlige fondes velvilje, hvis vi skal kunne opretholde vores kunstneriske niveau og publikumsappel.

 

Derfor skal der lyde en varm tak til alle de samarbejdspartnere, fonde, legater, foreninger og enkeltpersoner, som med hhv. penge og engagement løbende har bidrager til kompagniets mange forestillinger og arrangemneter.

 

Jeres bidrag er helt afgørende for Dansk Danseteaters aktiviteter og forestillinger, som vore gæster får ny inspiration af.  Dette skylder Dansk Danseteater, teatrets bestyrelse og teatrets kunstneriske leder Tim Rushton, hver enkelt af vore bidragsydere og samarbejdspartnere en stor tak for.