KRASH & CHOPIN DANSER

KRASH & CHOPIN DANSER

18-27 JANUAR, KGL OPERA, TAKKELLOFTET

–Samtidsdans inspireret af Frédéric Chopins fængslende klavermusik & vild powerdans


KRASH & CHOPIN DANSER er samtidsdans med afsæt i to vidt forskellige musiktraditioner skabt af den 4-dobbelte Reumertvinder Tim Rushton og vinder af Reumert-juryens talentpris Alessandro Sousa Pereira.

 

Forstudiet til CHOPIN DANSER blev med stor succes opført i Operaens foyer i august 2017. Værket er skabt af koreograf Tim Rushton, som altid har haft en stor kærlighed til mester-komponisten Frédéric Chopins intime klavermusik. Allerede som klaverbarn stiftede han bekendtskab med Chopins værker, og som voksen fortsatte fascinationen af hans fantasifulde univers. CHOPIN DANSER tager udgangspunkt i Rushtons store begejstring for Chopin og dykker ned i menneskets inderste romantiske relationer.


KRASH er en forestilling med masser af vildskab, kraftfuld powerdans og smittende livsglæde danset til brasiliansk-inspirerede beats skabt af den danske Outlandish-stjerneproducer DJ Turkman Souljah. Alessandro Sousa Pereira står bag stor-hittet KRASH, som han skabte til Den Kgl. Ballet i 2015. Værket tager afsæt i digtet med samme titel forfattet af den danske poet Niels Frank om sammenstødet mellem forskellige kulturer og er samtidig en ode til Pereiras brasilianske rødder både, hvad angår trin, udtryk og musik.


Koreografi: Tim Rushton & Alessandro Sousa Pereira
Dansere:
Dansk Danseteaters dansere
Musik: Frédéric Chopin 'Chopin+' af Martin Stadtfeld og Lawand Othman aka DJ Turkman Souljah Souljah
Lydsesign: Raphael Frisenvænge Solholm
Kostumer:
Wood Wood mfl.

Sted & tider: 

KRASH OG CHOPIN DANSER
18.-27. januar 2019  
Operaens Takkelloft / Det Kgl. Teater

1. time og 20. min (inkl. pause)
145-210,-