DON'T LEAVE ME ALONE - DK turné

Varierer
DON'T LEAVE ME ALONE - DK turné
80 min ink. pause
moderne dans, dansk danseteater, ballet, kunst, moderne kunst, klassisk musik
Foto: Søren Meisner 

DON'T LEAVE ME ALONE - DK turné

DIDY VELDMAN

Den hollandske koreograf Didy Veldman er født i 1967 og er uddannet ved The Scapino Academy i Amsterdam. Efter endt uddannelse dansede hun med flere fremtrædende kompagnier som Scapino Ballet, Ballet du Grand Théâtre de Genève og Rambert Dance Company.

I 1992 ønskede hun for alvor at hellige sig koreografien, og hun startede derfor sit eget dansekompagni under navnet Alias. Det første værk ”En Manque” blev flot modtaget og vandt tilmed to store koreografiske priser: Dance Exchange International 1993 og Prix Romand des Briller 1994. Didy Veldman blev i 1994 en del af det anerkendte Rambert Dance Company.
I 2000 forlod Veldman Rambert for at koncentrere sig fuldt ud om sin koreografiske karriere, og hun har siden skabt et hav af værker til blandt andre: Les Grands Ballets Canadiens de Montréal (Canada), Ballet Gulbenkian (Portugal), Cedar Lake Contemporary Ballet(USA), Rambert Dance Company (England), Cullberg Baletten (Sverige), Royal New Zealand Ballet (New Zealand), Island Dance Company (Island) m.fl.

Veldman kombinerer moderne dans med klassisk teknik, og hendes koreografiske særpræg består bl.a. i hendes evne til at mixe kunstgenrer på en atletisk, opfindsom og fysisk måde altid med afsæt i den menneskelige fortælling. Hun arbejder tæt sammen med billedkunstnere, designere og komponister, og musikken spænder fra klassiske værker over jazz, elektronisk til ny kompositionsmusik.

 

WUBKJE KUINDERSMA

Den hollandske koreograf, danser og ”shooting star” Wubkje Kuindersma er født i Cameroun af hollandske forældre. Hun er uddannet danser fra Codarts /Rotterdam Dance Academy i Holland, hvor hun dimitterede i 1998.

Som danser har hun gæsteoptrådt for flere anerkendte kompagnier heriblandt Nürnberg Ballet, Gulbenkian Ballet, Random Dance, Dansk Danseteater mfl., men fandt hurtigt ud af, at hun ville hellige sig det koreografiske arbejde. Kuindersma anses som en af Hollands mest spændende, up-and-coming koreografer lige nu, og hun har de seneste år opnået stor anerkendelse både i –og udenfor Hollands grænser. Som koreograf er hun fascineret af synergien mellem dans og teater, og hendes værker forstår at bygge bro mellem den moderne dans og klassisk teknik.

Hendes første koreografi ”Aquasomnia” modtog den prestigefulde pris for ”bedste koreografiske originalitet” og for ”uovertruffen bevægelseskvalitet” i koreografi-konkurrencen U30 i Køln i 2010. Siden da er det gået stærkt for Kuindersma, som allerede har koreograferet for flere anerkendte dansehuse som Korzo Theatre, Noverre Society, The National Youth Ballet, Codarts m.fl.

I maj 2016 modtog Kuindersma talentprisen BNG Bank Dance Award, og hun blev i 2015 udtaget til talentudviklingprojektet DANSLOKAAL af det prestigefulde hollandske dansehus Korzo.

Vores digitale og interaktive undervisningsmateriale kan findes HER
Materialet kan også downloades ved at trykke på linket. 

- Oplev to danseværker om sociale masker og nordiske billeder til musikstykker fortolket af bl.a. Nina Simon, Kronos Quartet & Jóhann Jóhannsson

 

DON’T LEAVE ME ALONE er en dobbeltforestilling skabt af to af Nordeuropas mest spændende, kvindelige koreografer lige nu: den anerkendte Didy Veldman og ”shooting star” Wubkje Kuindersma.

 

FRAME OF VIEW af Veldman er et humoristisk og hæsblæsende værk om individets evne til at bruge sociale masker. Danserne springer ind og ud af store følelser som jagende jalousi over maveknugende ensomhed til boblende begær danset til klassikere fortolket af Nina Simone og Kronos Quartet.

 

I TALES OF A NORIC MIND, Kuindersma’s helt nykoreograferede værk til Dansk Danseteater har hun fundet sin inspiration i de nordiske fortællinger og mytologiske historier om savn og længsel.

 

De fleste turnéarrangører har bedt om en introduktion til forestillingen. Læs mere om billetpriser, forestillingsintroduktioner og eventuelle workshops på de enkelte arrangørers site. (Links til disse findes her til højre)


Koreografi: Didy Veldman og Wubkje Kuindersma
Musik: Philip Feeney, Ali Zadeh, Franguiz, Jacques Brel, Nina Simone, Golijov, Kronos Quartet, Gaite Parisienne, Offenbach, Dean Martin, Anastaja, Kimmo Pohjonen, Jóhann Jóhannson
Kostumer: Miriam Buether (Didy) og Bregje van Balen (Wubkje)
Scenografi: Miriam Buether (Didy) 
Lysdesign: Ben Ormerod (Didy) og Jacob Bjerregaard (Wubkje)

Sted & tider: 

DON'T LEAVE ME ALONE 
På turné i hele landet
Fra d. 30 januar til 23. marts 2018

 

Januar

30 Kolding
31 Vejle

 

Februar

01 Flensborg
07 Rødovre
08 Helsingør
09 Birkerød
17 Ishøj - ARKEN

19 Esbjerg
20 Assens
28 Vordingborg

 

Marts

01 Ballerup
05 Nykøbing Falster
07 Viborg
08 Randers
09 Fredrikshavn
14 Hjørring
19 Odense
21 Slagelse
22 Roskilde
23 Roskilde

New York Times
En hylende morsom slow-motion kamp; et horror-movie ansigt, der kommer ud af en gummidør. Veldmans Frame of View er en mindeværdig teateroplevelse - en menneskelig komedie og tragedie i ét og samme værk.
The Globe and Mail
Veldmans begavede Frame of View danses til en musikalsk collage og er både vidunderlig morsom, ironisk og melankolsk på same tid.
The Star Ledger
Publikum føler sig som en del af en meget autentisk teateroplevelse.