CARRYING A DREAM

CARRYING A DREAM

MAJ 7, 2019 KULTURSTADTLEV: FORUM

–En moderne danseforestilling om mod og menneskerettigheder inspireret af en række personligheder, som turde forandre verden bl.a. Harvey Milk, Eleanor Roosevelt og Malcolm X


På den nøgne scene konfronteres en mand med fortidens stemmer. Stemmer der samler os, planter håb, giver os styrke og tager os med på en rejse fyldt med poesi, passion og power.

 

Den 4-dobbelte Reumertvindende koreograf Tim Rushton er tilbage på Gamle Scene med en verdenspremiere på et nyt moderne helaftensværk om humanisme. CARRYING A DREAM er inspireret af en række berømte historiske og politiske taler, som forandrede verden og skabte debat om race, køn og seksuelle rettigheder. Emner der også i dag skaber konflikt, forarger og fascinerer. For hvor langt er vi egentlig kommet i vores kamp for basale friheds- og menneskerettigheder fra starten af det 20. århundrede til idag?

 

Med forestillingen ønsker Rushton, gennem nogle udvalgte medrivende, fantasifulde og sommetider brutale dansetableauer, at vise nogle historiskinspirerede nedslag i verdenssituationen, hvor vores rettigheder udfordres. En personlig kommentar, akkompagneret af lyd, voiceover og musik, til det som har været, og det som er.

 

Verdenspremiere, Forår 2019, Det Kongelige Teaters Gamle Scene, Kgs. Nytorv. 


Koreografi: Tim Rushton
Musik: Elton John, Biosphere, Nina Simone
Pianist og piano improvisation (indspilning): Nikolaj Hess
Dansere: Dansk Danseteaters dansere
Kostumedesign: Rikke Juellund 
Lysdesign: Mikael Sylvest
Dramaturg: Charlotte Munck 
Lyddesign: Mikkel Larsen
Voiceover:  Uddrag fra taler af Harvey Milk, Eleanor Roosevelt, Malcolm X m.fl.
Skrædder: Rikke von Qualen
Tromme og percussion: Sara Mouritzen
Dramaturgisk konsulent: Claudia Scherb 

Varighed:
1 time og 15 min uden pause

 

Sted & tider: 

CARRYING A DREAM
KulturStadtLev: FORUM 
7. maj kl. 19.30